Masovno krštenje Piroćanaca na Nišavi

Pirotski arhijerejski namesnik otac Serafim kaže da je veoma zadovoljan što se okupio veliki broj vernika na Keju kraj NIšave.

Oko 140 Piroćanaca krstilo se minulog vikenda na masovnom krštenju koje su organizovali Srpska pravoslavna crkva i Sportski centar na reci Nišavi u centru grada.

Osim onim koji su se krstili po veoma lepom vremenu okupili su se njihovi kumovi, rodbina i prijatelji,mnogi gradjani.

“Lepo je što sam se danas krstio jer je cela moja porodica krštena. Sve je lepo organizovano,vernik sam i verujem u Bboga – kaže četrnnaestogodišnji Aleksa Ćirić.

Piroćanac Miroslav Jovanović je ispunio želju pokojne majke da se krsti.

“Nisam uradio za njenog života i sada sam to učinio. Vernik sam iako nisam do sada bio kršten i poštujem pravoslavnu veru. Masovno krštenje je lepo organizovano-kaže on.

Danas je krštena i dvadesetčetvorogodišnja Mirjana Anadjelović Mančić.

“Dopalo mi se ovo krštenje u Nišavi, bilo de dosta mladih,ali i onih neštio starijih.Svi moji su kršteni. Osećaj je prelep I baš sam srećna.Imam sina – kaže Mirjana.

Pirotski arhijerejski namesnik otac Serafim kaže da je veoma zadovoljan što se okupio veliki broj vernika na Keju kraj NIšave.

“Ovo je veliki i radostan dan. Iako se najavljivalo loše vreme, bog je dao da bude lepo vreme. Ipak je ovo zadnji period kada ljudi mogu da se krste u reci ili u moru. Ovo je možda prvi put u pirotskom kraju da krštenje obavljamo na Nišavi. Napravili smo platformu za krštenje,zahvlajujući pomoći opštini Pirot I nekim firmama. Lepo je da se prijavilo oko 140 ljudi, duša koje se krštavaju I uzimaju novo ime,novog andjela dobnija I svetlo koje će ga dalje voditi u životu. Hvala bogu što se narod odazvao.Smatram da je to lep dogadjaj I da će svi oni koji sui se danas krstili to pamtiti. Poručio bi im da oni posle krštenja ne ostanu isti kakvi su bili, nego da idu na bolje, da podržavaju zapovesi božije,da odlazi u hramove, prate liturgiju, ipovedaju se I pričešćuju. Krštenjem postajemo članovi Crkve,deo zajednice božije- poručio je otac Serafim.

Pratite juGmediu na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Twitter!
Budite uvek u toku dešavanja!