Katastar: Postupak oko parcele Ivana Krstića je još uvek u toku

Postupak po podnetom zahtevu Ivana Krstića još uvek je u toku zbog žalbe na rešenje doneto u ponovljenom postupku kojim je njegov zahtev delimično usvojen, navodi se u današnjem saopštenju Službe za katastar, upućeno našoj redakciji, a povodom jučerašnjeg teksta: Katastar mu oteo dedovinu, a onda IZBRISAO PARCELU i prepisao pokojniku koji je mrtav već 30 godina. I sve to je uradio ISTI SLUŽBENIK.

U Katarstru tvrde da samim tim nisu iscrpljena sva pravna sredstva u još uvek neokončanom postupku, tako da nije reč o samovolji Službe za katastar nepokretnosti.

“Parcela koja se pominje u vašem tekstu promenila je svoj oblik, površinu, broj i držaoca u postupku osnivanja katastra nepokretnosti 2008.godine, na osnovu obnove premera, za KO Bobište, a prema faktičkom stanju. Ti novi podaci izlagani su na javni uvid i na njih je pisanu saglasnost dao otac Ivana Krstića, o čemu postoji dokaz”, objašnjava načelnik Službe za katastar nepokretnosti Slobodan Mladenović.

On dodaje da redovno izmirenje poreskih obaveza za određenu nepokretnost , koje potencira Ivan Krstić, nije preduslov za upis ili promenu nosioca prava na nepokretnostima.

„Što se tiče navoda o postojanju 3000 sličnih žalbi na rad službenika Katastra upućenih  Republičkom geodetskom zavodu u Beogradu, oni su neprovereni jer RGZ  svaku pritužbu preispituje I rešava u roku od 30 dana i o tome pismeno obaveštava stranku“, zaključuje se u saopštenju..


Ivan Krstić iz Bobišta je optužio službenicu Katastra da mu je otela plac, izbrisala ga, a zatim upisala na ime čoveka koji je umro pre 30 godina. Republički geodetski zavod u Beogradu je doneo odluku da radnik katastra koji je napravio grešku, mora da vrati parcelu Krstiću, što ni 11 meseci kasnije nije učinjeno.

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

10 komentara

 • Samo ga pošaljite kod Jovana pravnika. On će mu reši pitanje. 😉

 • Ja sam za to da se svi žuti izbace iz Katastar i da se napune sa plavi. Naprednjaci su se pokazali kadri da uskoče po potrebi, da reše stvar. Ja to poštujem. Znači, moje predizborno obećanje je „Žuti napolje, Plavi unutra“. Mislim da će ljudi da razumeju poruku. Mesko mi čuva leđa. On i Ružica, moji su fanovi. Mislim na onu Ružicu što pobedi Gastoza u Parovi. Oni navijaju za mene da uspem u životu

 • Svaka promena katastarskih podataka bez odgovarajucih dokumenata krivicno je delo.

  11

 • Ja imam dokument iz katastra Leskovac u kome piše da vlasnička struktura može biti promenjena na osnovu avionskog snimka?

 • @Tajfun.
  Sram Vas bilo.
  Za sve je kriv Mesko. Nego, vi da casti imate ne biste se nazvali tako kako jeste.

 • Šolak mi je pustio demarš. Kaže da mu je krivo što se ne poštuje zlatno pravilo da ako ne snimaš spot sa svu decu iz razred, ne mož da snimaš uopšte.

 • Ako sam dobro primetio čovek je sasvim slučajno saznao za problem. Tako će svako od nas. Taj avionski snimak je svima promenio medjne linije, nekom više nekom manje. Zavisi samo šta je za nekog više a šta manje. Svako od nas će saznati za svoj problem kad izvede geometra. A opštinsko rukovodstvo nema veze sa tim a po najmanje dr. Goran Cvetanović, koji svima nama po ovom pitamju moze samo da pomogne.

  5
  3

 • Neprecizna medja i pravo vlasnistva na nepokretnosti su dve potpuno razlicite stvari. Satelitski (ne avionski) snimak je konsultativnog karaktera i ni u kom slucaju ne moze da posluzi za promenu prava na nepokretnosti. Upis/promena vlasnistva moze da se izvrsi iskljucivo na osnovu odgovarajuce originalne/validne dokumentacije iz/od suda/notara. Zbog izuzetne vaznosti, u postupku za upis/promenu prava na nepokretnosti opravdano nema ni malo prostora za alternativa tumacenja.

  2
  1

 • Promena medjne lunije uslovila je promenu upisa udela, pa sada na parceli gde sam bio upisan sa udelom 1/1 imam komšiju suvlasnika u realnom udelu pa sad u katastru kažu rešite na sud ili kod notara, a to košta. A sve zahvaljujući avionskom premeru iz 1987 a koji stupa na snagu 2008-2010god. Nego naći odgovornog pa sve on da plaća troškove notara svih nas nesrećnika.

  4
  1

 • da pojasnim ovom radnjom parcela koja se je vodila godinama na tri suvlasnika koji su bili legalno upisani kod sluzbe i koja su za tu parcelu placala porez je otudjena na nekoj raspravi a za koju nikada nije ni poslat poziv za tu raspravu vec mi je urucen kada sam podneo zahtev za ispravku koji je odbiven na koji sam ulozio prigovor u ko Beograd od koga imam jasno precizirano resenje kako je trebala da postupi sluzba ko Leskovac a nasta se ona oglusila i donela isto resenje na koje sam se zalio ( resenje ko BEOGRAD je konacno protiv koga se samo moze uputiti tuzba pravni lek zalba ne postoji

vaš komentar