Kilometarske kolone kod ’’Gradine’’

DIMITROVGRAD – Zbog zabrane kretanja vozila teretnog saobraćaja u susednoj Bugarskoj od jutros su na graničnom prelazu ’’Gradina’’ na srpsko-bugarskoj granici ponovo počele da se formiraju dugačke kolone teretnih vozila.

Šef teretnog terminala na ’’Gradini’’ Saša Kocev rekao je za agenciju ’’JuGmedia’ da  kolone šlepera i kamiona sa srpske strane iznose i do pet kilometara i sve to otežava odvijanje saobraćaja.

„Kolone su i do pet kilometara od ’’Gradine’’ ka Dimitrovgradu i na magistralnom putu ka Pirotu, rekao je Kocev.

Prema njegovim rečima, bugarski carinici od jutros preko terminala propuštaju ulazak u Bugarsku samo putničkim i tetetnim vozilima nosivosti do 10 tona.

Pre desetak dana je bila slična situacija kada je zbog velikog snega i neraščišćenih puteva u Bugarskoj bila takodje zabrana kretanja teretnih vozila u susednoj zemlji a kolone su bile i do deset kilometara od graničnog prelaza ka Dimitrovgradu i na magistralnom putu ka Pirotu.

Saobraćaj na ovom magistralnom putu do bugarske granice se zbog velike kolone kamiona i šlepera u toku prepodneva odvijao otežano i jednom kolovoznom trakom.