Ugrožena sela u belopalanačkoj opštini

 BELA PALANKA – Članovi Kriznog štaba opštine Bela Palanka za vanredne situacije na čelu sa predsednkom opšptine Aleksandrom Živkovićem  danas su pokušali da se probiju do osam zavejanih sela na regionalnom putu Bela Palanka-Svrljig, ali su zbog velikog snega uspeli samo da stignu do tri zavejana sela i meštanima odnesu hleb, ostale namirnice i lekove.

Na toj deonici ugoržena su sela Gornja i Donja Glama, Babin Kal, Kozja, Pajež,Vitanovac, Miranovac i Miranovačka kula.Vozila na tom putu su se teško probijaju i juče su moralida guraju vozilo Crvenog krsta i Centra zasocijalni rad.U Paježu, jednom od najudaljenih sela ove opštine Aca Djirdjević je bio nekoliko dana zarobljen i kolima nije mogao da krene.

„Sedam kilometara sam išao pešice kroz smetove koji su bili i preko 1,5 metra. Teško je u tom zavejanom selu jer meštani nemaju hleb, ali imaju ogrev i struju, kazao je Djordjević, dodajući da su pored ljudi ugrožene i domaće životinje.

„Formirali smo mobilne ekipe Crvenog krsta i Centra a socijalni rad koje se trude da dodju do meštana ugroženih sela i uruče pomoć u hrani i lekovima. Pomažemo koliko možemo a najvažnije je u ovom trenutku da se očiste putevi od nameta.  Pored Vojske Srbije pomaže nam i grčka firtma ’’Aktor’’ koja radi na deonici auto piuta na Koridoru 10 kroz našu opštonu, izjavio je predsedniok opštine Bela Palanka Aleksandar Živković.

(kraj)