Komšiji iz čista mira ubio psa, pa mu rekao: „Izvini, nisam znao da je tvoje“

M.S. (65) iz Vranja, lovačkom puškom je usred bela dana ustrelio vlasničkog psa svog komšije Krunislava Nešića, a policija je saopštila da su protiv njega podnete krivične prijave za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i ubijanje i zlostavljanje životinja. 

Incident se dogodio u petak oko 17.30 časova u Bunuševačkoj ulici u Vranju, piše Blic.

Keruša Lejla je bila ljubimica porodice koja ju je udomila iz Kraljeva i, prema rečima svog vlasnika, retko je napuštala dvorište. Krunislav Nešić navodi da je u neposrednoj blizini pucnjave jedno od dvorišta bilo puno dece predškolskog uzrasta. Još je u šoku i neverici jer je sa M. S. kako kaže, bio u odličnim odnosima.

Mi nemamo decu. Imamo samo naše životinje. Meni je to isto kao da mi je pucao u dete. Koja je razlika? Možda bi znao da je moje pa ne bi pucao? U čije bi pucao? U sred bela dana, hladnokrvno, otpešačiš laganim korakom 150 metara od svoje kuće, pucaš i vratiš se isto tako hladnokrvno. I nastaviš svoj ručak. I onda se jako potreseš kad te uhvate nakon tri sata”, potrešeno navodi Nešić.

Posebno je ogorčen na ono što je izjavio komšija dok ga je policija privodila na saslušanje: „Izvini, nisam znao da je tvoje“.