Do kraja maja u Nišu otvaranje i Dečijeg urgentnog centra

Direktor Kliničkog centra Niš Zoran Radovanović najavio je danas da će do kraja maja u tom zdrastvenom centru biti otvoren Dečiji urgentni centar, prvi te vrste na ovim prostorima.

„Privodimo kraju pripreme za otvaranje. Obezbedili smo 30 novih kreveta i rendgen aparat za hitnu dijagnostiku, a u fazi smo nabavke ulatrazvuka. Spremne su za montažu dve operacione sale“, istakao je Radovanović na konferenciji za novinare.

On je rekao da će se Dečiji urgentni centar nalaziti u prizemlju zgrade u kojoj se nalaze Dečija hirurška i Dečija interna klinika.

Radovanović je sa direktorom firme „Roma kompany“ Nemanjom Romandićem danas potpisao ugovor o donaciji građevinskog materijala neophodnog za adaptaciju prostora u kome će biti smešten Dečiji urgentni centar, čija je vrednost 600 hiljada dinara.

Ta kompanija je u okviru obeležavanja 25 godina svog postojanja pokrenula projekat „Ko kreči, kuću leči“  i poklonila građevinski materijal vredan 3,6 miliona dinara zdravstvenim ustanovama i vrtićima širom zemlje.