LEDIB objavio treći krug za dodelu sredstava

NIŠ – U okviru 2. poziva razvojnih projekata  koje su sprovele opštine nišavskog okruga a finansirao LEDIB program Ražanj, Aleksinac, Doljevac, Gadžin Han, Merošina, Grad Niš, gradske opštine Crveni Krst, Medijana, Niška Banja, Palilula i Pantelej u drugoj polovini 2011.godine sprovele su aktivnosti kroz projekte ukupne vrednosti od 32,3 miliona dinara. 

Pored rezultata ostvarenih u drugom pozivu na  finalnoj prezentacija rezultata održanoj danas u hotelu „Aleksandar“ najavljen 3. poziv za podnošenje novih predloga razvojnih projekata u 2012. godini za koji mogu da se prijave sve opštine Nišavskog okruga.

Direktor LEDIB programa, Karsten Lund je  izrazio zadovoljstvo postignutim rezultatima i naglasio da je za ekonomski razvoj izuzetno vazno da lokalna administracija ima dobru komunikaciju i saradnju sa poslovnom zajednicom – malim i srednjim preduzecima i preduzetnicima koji cine okosnicu razvoja privrede.

 „Mnogo toga je uradjeno ali je pred nama jos dosta posla koji mora da se uradi ako hocemo da budemo uspesni“ rekao je Lund.

 

(kraj)