Popušta snežna blokada u Babušnici

BABUŠNICA – Zamenik predsednika opštine Babušnica Saša Stranković izjavio je da su do nekih planinskih zavejanih sela uspeli delimično da očiste  puteva od velikih količina snega, ali da se i dalje do mnogih sela teško stiže zbog visokih nameta snega koji iznose i do dva metra.

„Uspeli smo da angažovanjem naše mehanizacije delimično očistimo puteve do sela Rakita, Jasenov Del, Radinjince, Vrelo i Crvena Jabuka a uz pomoć jedne mašine koju nam je poslala ’’Alpina’’ čistili smo ulice u gradu. Bez struje su danima i dalje sela Crvena Jabuka, Dol i Brestov Dol. Iz jednog od zaseoka u Crvenoj Jabuci imamo poziv starog meštanina koji je bolestan i kome je potrebna pomoć, ali još uvek ne možemo da stignemo od svih zaseoka ovog razbacanog sela, kazao je Stanković.

Prošlog četvrtka je Opštinski štab za vanredne situacije proglasio vanredno stanje u opštini i uputio apel za pomoć Vladi Srbije, Ministarstvu odbrane i Sektoru za vanredne situacije MUP-a, zahtevajući prvenstveno pomoć u mehanizaciji.

(kraj)