LEDIB pomaže opštini Svrljig

SVRLJIG –  Direktor danskog programa LEDIB, Karsten Lund  potpisao ugovr sa predsednikom opštine Svrljig  o zajedničkom projektu sa partnerskom opštinom Šjenternej Slovenija.  Projekat, za čiju realizaciju je predviđeno oko dva miliona dinara i i pet meseci, predviđa otvaranje i opremanje računarskom opremom ECO-AGRI Servisnog Centra u Svrljigu (Economic and Agriculture Service Center) u kome će poslovnim i poljoprivrednim subjektima opštine biti pružene usluge i informacije od značaja za njihove poslovne delatnosti na savremen i efikasan način.

Predviđena studijska poseta svrljiških privrednika partnerskoj opštini Šjenternej, treba da omogući razmenu iskustava i sticanje novih znanja i veština. Kroz razmenu znanja i iskustva, naročito će privredni subjekti iz Svrljiga imati koristi od usvajanja operativnih metoda i stečenih iskustava, slovenačkih kolega, koja mogu da primene i u sopstvenom poslovanju.

–  Efikasan informacioni sistem će obezbediti kreiranje jedinstvene baze podataka o privrednim i poljoprivrednim pravnim licima, njihovim registracionim podacima i drugim relevantnim informacijama. Centar će raditi na ažuriranju podataka i biti u mogućnosti da na efikasniji način pruža informacije privrednicima i da služi kao jedinstven registar poljoprivrednika. Uz  efikasnu elektronsku komunikaciju privrednici Svrljiga će moći da dobiju od Centra adekvatne informacije o aktuelnim pozivima za finansiranje i bilo kom vidu institucionalne podrške inovativnim preduzetničkim aktivnostima, kazao je predsednik opštine Milija Miletić.