Mini teren, veliko slavlje

 

SURDULICA – U dvorištu OŠ „Pera Mačkatovac“ u surduličkom  Belom Polju danas je svečano  otvoren mini-bič  teren u koji su Ministarstvo omladine i sporta podsredstvom Kancelarije za mlade  i lokalna samouprava uložili  tri miliona dinara. Simboličnoj predaji mini bič terena, ispred opštine Surdulica, prisustvovao je zamenik predsednika  opštine Zoran Mitić koji je rekao da opština podjednako vodi računa o razvoju sporta i u seoskim sredinama.

„Iskorišćenost i značaj koji terena ima za školarce i mlade ljude ove male sredine    potpuno je u skladu sa nastojenjem ministarstva da stvara jednake uslove za sport pogotovo za decu školskog uzrasta“, istakla je Irena Kovačević, državni sekretar ministarstva omladine i sporta, koja je, u razgovoru sa učenicima, stekla pravu sliku o tome koliko je ovaj objekat bio neophodan u ovoj sredini.

Sa ovom investicijom u ovu  školu je, u poslednje dve godine, uloženo blizu 8 miliona dinara: rekonstrisano je grejanje, osvetljenje, video-nadzor, izgradjeno košarkaško igralište. Škola ima digitalnu učionicu sa 26 računara i internetom, i s obzirom na socijalnu strukturu učenika, mnogi su se ovde prvi put sreli sa kompjuterima i stekli prva znanja iz informatike.
Sportske sadržaji škole su na raspolaganju svim mladim ljudina, po ceo dan. Direktor Žarko Stanisavljević kaže da je u planu  izgradnja školske fiskulturne sale i atletskih staza, a projektom je predvidjen i bazen.
Belo Polje je radničko naselje na samom ulazu u grad, a škola ima 207 djaka  medju kojima je veliki broj romske dece.