Legle pare „Vagonki“, „Lokomotivi“ i EI

NIŠ – Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja uplatilo je novac koji je po programima podrške metalnoj industriji dugovalo niškim preduzećima iz nekadašnjeg MIN Holdinga, „Lokomotivi“ i „Vagonki“, oba u restruktuiranju. Lider URS za Niš Branislav Jovanović takođe je potvrdio da su uplaćene i januarske subvencije EI Holdingu u iznosu od četiri miliona dinara.

MIN „Lokomotivi“ uplaćen je dug od 115 miliona  dinara a „VAgonki“ 67 miliona dinara. Prema Jovanovićevim rečima „Lokomotiva“ će moći da ove godine računa i na 40 miliona dinara za posao remonta osovinskih sklopova za lokomotive i još 300 miliona dinara za remont 10 elektrolokomotiva serije 461.

– I preduzeće MIN „Vagonka“ dobiće posao vredan 45 miliona dinara za popravku terenih vagona, izjavio je Jovanović za“Večernje Novosti“ koji se osvrnuo da su nedavni napadi na pomenuto ministarstvo da je uskratilo subvencije EI Holdingu jer je sa mesta direktora smenjen Miodrag Stamenković, kadar URS, bili “ ispolitizovani i neosnovani“.

 

(Kraj)