Stigla pomoć za Sokoviće u Sekirači

 KURŠUMLIJA –  Posle više dana truda predstavnici lokalne samouprave i kuršumlijskog Crvenog krsta stigli su do sela Sekirače i kuće Sokovića, kojima su doneli pomoć u hrani. Milomir Nikolić, sekretar Crvenog krsta u Kuršumliji kaže da su Sokovićima koji imaju troje male dece odneli hranu, slatkiše i pampers pelene.

„ Njihova situacija je zaista teška i trudimo se da im izađemo u susret. Ovo je samo mala pomoć onima kojima je zaista potrebno mnogo više, kazao je za agenciju za Jugmedia Nikolić.

Od svih ministarstva kojima su se poslednjih dana obraćali nadležni u kuršumlijskoj opštini, jedino je Ministarstvo za rad i socijalnu politiku odlučilo da im pomogne. Kako kaže za agenciju Jugmedia zamenik predsednika opštine  Kuršumlija, Dejan Milošević, očekuje se da im proslede pola miliona dinara i namirnice.

„Neophodna nam je pomoć države. Poslali smo dopise svima, ali je jedino Ljajićevo ministarstvo za sada pozitivno odgovorilo, naglasio je Milošević i dodao da je sve više onih koji zovu lokalnu samoupravu i traže pomoć u hrani, ogrevu i lekovima.

„ Najgore je što su u pitanju udaljena planinska sela do kojih još uvek nije očišćen sneg, koji je u pojedinim mestima i tri metara.“ 

(kraj)