Leskovački biciklisti osvajaju Austriju i stazu Formule 1 u borbi za Tokio

Leskovački tandem biciklisti Milan Petrović i Goran Šmelcerović, iz Biciklističkog kluba Dubočica, zauzeli su sjajno 2 mesto u prvoj trci na etapnom takmičenju u Austriji od 10. do 12 maja.

Prva etapa je vožena u mestu Schwanenstadt, na kružnoj stazi, u dužini od 64km, sa veoma zahtevnih usponom i nagibom od 16% u svakom od 10 krugova koliko su voženi u četvrtak. I u drugoj etapi, na legendarnoj stazi Formule 1 na Salzburgringu, osvojili su srebro, a danas ih očekuje završna etapa u borbi protiv štoperice.

Staza je bila izuzetno zahtevna, sa puno tehničkih izazova i veoma jakim usponom u svakom krugu. Na startu smo imali idealne uslove, da bi se nakon pola staze promenili vremenski uslovi, i krenula jaka kiša. Sa mojim pilotom Goranom, smo se odlično snašli u novo nastaloj situaciji, i uspeli da izborimo 2 mesto, iza pobednika Pragera iz Slovačke sa nepunih pola minuta zaostatka. Danas nas očekuju novi izazovi, i nadam se da ćemo u koliko ne uspemo da popravimo, onda da zadržimo drugo mesto u generalnom plasmanu, što bi nam donelo novih 26 bodova za kvalifikaciju za Tokio“, kaženam Milan Petrović.

Na takmičenju učestvuju tandemi iz Slovačke, Austrije, Mađarske, Češke i Nemačke.