Dvojica momaka iz Leskovca donela su duh leskovačkog meraka u Čikago. Najukusnije specijalitete karakteristične za jug Srbije, oplemenjene začinima i prelivima svetske kuhinje, nudi „016 Restoran“ na svom meniju.
Glavni šef kuhinje Bojan Milićević i menadžer Bojan Jovanović otvorili su decembra 2019. godine „016 Restoran”, a za naše ljude u rasejanju koji još uvek nisu posetili „016 Restoran“ – njihova adresa je: 5077 N. Lincoln ave. Chicago IL. 60625.
Kako piše plusradio.us, uz obavezni roštilj i jela ispod sača, najpopularniji su sendviči napravljeni od najkvalitetnijih sastojaka.
Ideja Bojana i Bojana je da srpska kuhinja postane prepoznatljivi brend, kako u Čikagu, tako i širom Amerike.
“ Dugo smo radili na razvijanju ideje, pripremi restorana, pronalaženju lokacije. Bojan Milićević je već petnaestak godina radio kao kuvar i šef u nekoliko poznatih restorana u Čikagu, gde je pekao zanat, sakupljao iskustva i ideje, ali i pokazivao svoje umeće. Ideja nam je bila da predstavimo našu domaću leskovačku i srpsku kuhinju obogaćenu trenutnim trendovima u restoranskoj ponudi. Da kombinujemo najkvalitetnije sastojke organskog porekla sa savremenim dodacima, da upakujemo naša tradicionalna jela na savremeni način, kako bi svaki ponuđeni specijalitet bio uživanje i za nepca i za oči”, kaže generalni menadžer Bojan Jovanović.
U nastavku pogledajte prilog o ovim momcima iz Leskovca:
Opširnije pročitajte OVDE.
Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!
Svaka čast momci.
Sledeće godine dolazim na pljeskavicu.
Može li se znati koliki vam je godišnji promet?
Nebih se slozio sa „preteranim“ pohvalama…em jake cene em kvalitet nije kolko hvale…
Leskovac pa sta na mesu radi onaj ko zna a ne ime grada odakle su i ako je po gradu i po paprika ko na pijaci onda „zaobilaze istinu“
U svakom slucaju svaka roba ima kupca
SRECNO!
O čemu pišeš ti?Pa Slonče od malena se bavi roštiljom, držao je kafanu Srč, pre toga kafanu preko puta b6 u Dubocici još devedesetih i ti pišeš da ne zna da radi.Pa pravio je jedne od najboljih pljeskavica u gradu.
Ne lupaj gluposti za momci lično ih znam, jedan od njih je napravio srč kafanu i oni dalje rade kako im je ostavio
OK Bojan Jovanovic je Ruza, ali nikako da se setim nadimka ovog Bojana Milićevića. Proslo je mnogo godina 😀
Slonče, Coki iz Dubočicu i ovde je imao kafanu i od malena se bavi tim poslom.
Pozdrav za Cokija od ekipe iz lamele!!!