Leskovački opozicionari obeležili dve godine od početka izgradnje gradskog Trga uz rođendansku tortu i kritike vlastima

Tačno dve godine od početka radova na gradskom Trgu u Leskovcu predstavnici opozicionih stranaka okupili su se danas ispred gradilišta kako bi simbolično proslavili ulazak u treću godinu izgradnje, uz rođendansku tortu. Pored ove teme, opozicionari su se osvrnuli i na ostale probleme koji, kako su rekli, muče građane Leskovca.

Govoreći o dinamici radova na Trgu, predsednik Narodne stranke Jovica Stanković kazao je da će, po svemu sudeći, ovaj gradski trg da otvori novi gradonačelnik sa svojim novim timom, podsetivši šta su oni kao leskovačka opozicija još pre dve godine pričali i upozoravali.

„Mi nismo bili protiv rekonstrukcije trga, da odmah razjasnimo, bili smo da se zelenilo koje je bilo tu ne uništava, a da se deo koji se sada radi rekonstruiše. Pokazaću vam fotografiju kako je izgledao leskovački park dok nije počelo popločavanje, pa neka sami građani Leskovca procene da li je ovo što što se sada radi vredno oko 2 miliona evra para građana za čije radove koji se sada izvode je podignut kredit“, rekao je Stanković.

Podsetio je zatim građane Leskovca da je gradonačelnik Goran Cvetanović pre neki dan izjavio da nije on odgovoran, niti lokalna samouprava za to što radovi kasne, nego firma koja izvodi radovi.

„I na to smo upozoravali, pričali smo o toj firmi, i čudno je to da je jedina firma koja je bila kandidat na tenderu i dobila posao. Jedna poruka gradonačelniku: Ako pokušava da skine odgovornost sa sebe neće moći, on je isključivo odgovoran i njegova ekipa ili neko iz njegovog tima za kašnjenje radova, znači, niko drugi nego on“, smatra predsednik Gradskog odbora Narodne stranke.

Predsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Jelena Sprić nadovezala se na izlaganje Stankovića i istakla da su ta dva miliona evra pare građana sa najnižim primanjima u Srbiji, kao i da sa druge strane imamo firme koje ne samo da ne plaćaju porez državi, već ne plaćaju ni penale gradu.

„Prosto je glupost da se gradonačelnik Leskovca ograđuje i pokušava da svali svu odgovornost na izvođače jer je upravo on sa svojom naprednjačkom svitom taj koji je protežirao ovu firmu. Setite se da i on sam to priča da je „Bauwesen“ bio jedini izvođač zato što, kako pričaju ostali izvođači u Leskovcu, njima je bilo zabranjeno da učestvuju u ovoj javnoj nabavci, inače neće dobiti nijedan jedini posao u gradu Leskovcu. Za ovog izvođača su gradonačelnik Leskovca i direktor Direkcije Novica Nikolić pri samom početku radova okarakterisali ovu firmu kao pouzdanu i kao što znamo SNS jednostavno takve firme i smatra pouzdanim, dakle samo one koje izvrgavaju zakone Republike Srbije“, navela je Spririćeva.

 

Govoreći o javnoj nabavci, Sprićeva je kazala da ona više puta menjana upravo kako bi se nabacila firmi „Bauwesen“, naglasivši da za to ima dokaze, odnosno da se sve to može videti u javnim dokumentima.
„Nabavka je menjana i to su javni dokumenti, gde su se tačno štelovale i granitne ploče. Moraću da podsetim i na ugovor, na nabavku samu gde je po tenderu naručilac mogao da odbije celu ovu farsu na koju smo upozoravali ukoliko firma ima negativne reference u poslednje tri godine. To se naravno nije desilo, po ugovoru koji je potpisan u članu 6 i 9 izvođač mora da uvede dodatne smene, dodatno ljudstvo, i to bez dodatnih troškova, u članu 8 bankarska garancija je naplativa ukoliko dođe do kašnjenja u iznosu od 1 do 5 posto i to odmah pri primoredaji svake okončane situacije, ukoliko dođe do štete koja je defakto naneta građanima Leskovca i gradu, taj iznos ide do 10 posto, tako da Cvetanović i ova vlast kao što vidimo nisu naplatili penale, nisu naplatili štetu svim građanima Leskovca, i ni gradonačelnik ni pravobranilac koji je tu da brani ove interese nisu zaštitili grad i nisu postupili po ugovoru, već su naravno štitili isključivo interese ove firme“, smatra predsednica SSP-a.

Predstavnik Demokratske stranke Saša Stojanović želeo je, kako je rekao, da podseti na sve ono što muči građane Leskovca.

„Ovaj grad je najviše ostao upamćen po školi čije je renoviranje koštalo milion i sto hiljada evra, odnosno za onoliko za koliko je moglo da se naprave tri nove škole, zatim je ministar poljoprivrede Nedimović obećao Distributivni centar u Zelenoj zoni, iako su pre osam godina i Aleksandar Vučić i Goran Cvetanović naš projekat proglasili greškom. Da podsetim, dok smo mi vršili vlast Zelena zona je planirana za centar za otkup i plasiranje poljoprivednih proizvoda, centar za skadištenje kompleks hladnjače i kao vrhunac novu produktnu berzu. Umesto toga naprednjaci obećavaju nekakav zamišljeni Distributivni centar, šta god to značilo, prinuđeni da priznaju svoje i neznanje i bahatost, doduše još nisu priznali ko je masnije lagao, Vučić i Cvetanović pre osam godina ili Nedimović pre neki dan“, poručio je Stojanović.

I on se osvrnuo na izgradnju Trga, istakavši da je kruna njihove nekompetencije svakako nezavršeni Trg i da su bili u pravu kada su ih kao opozicija upozoravali na rokove i na cenu.

„Trg kasni više od godinu dana i ne zna se kada će biti završen, radovi stoje uprkos lepom vremenu, na gradilištu vrlo često nema nijednog radnika a investitor malterita sve građane Leskovca. Ne treba zaboraviti ni cenu koja je veća od 2 miliona evra. Dakle, postoje dvorišta u Leskovcu sa većom površinom od ovog nazovi trga, a čije je sređivanje koštalo bar 10 puta manje i nije malteritalo sve građane pune dve godine, ali Goran Cvetanović ovo plaća parama Leskovčana a ne iz svog džepa i baš ga briga koliko šta košta. Najzad cena izgradnje kvadrata u centru Beograda košta manje od cene kvadrata ovog Trga u Leskovcu, a to je već pitanje i za nadležne državne organe“, tvrdi Stojanović.

Pred građane Leskovca je, kazao je predstavnik DS-a, važan i jednostavan izbor: „ili bahata SNS kamarila na čelu sa Goranom Cvetanovićem, za vreme čije vlasti je skoro 20 hiljada Leskovčana napustilo svoj zavičaj, dakle ili oni ili Leskovac bez naprednjaka na našoj grbači, grad u kome će življenje u njemu biti dostojno svakog poštenog čoveka“.

Poverenik i član predstavništva Pokreta slobodnih građana Petar Đorđević objasnio je da nije slučajnost što su na torti baš tri svećiće, jer, kako je rekao, sigurni su da će biti tri godine kako je ova vlast uzurpirala građanima Leskovca ovu površinu, uvodeći u radove jednu firmu za koju se znalo da je na crnoj listi za nabavke.

„Mislim da se nazire kraj završetka ovog Trga , a to će najverovatnije biti negde pred izbore, to je pravi trenutak da se pokaže jedno impozantno delo, nešto što je od suštinske važnosti za građane Leskovca, trg koji je već bio lep i onako kako ga Leskovčani i mi pamtimo puno drveća i jedan sasvim pristojan park osim nakaradnog parkinga koji je trebao da bude izmešten kod Narodnog pozorišta, ali ni to nisu mogli u međuvremenu da srede, prošlo je više od dve i po godine, zbog nekih pravno-imovinskih zavrzlama ali oni uvek mogu da nađu izgovor“, ispričao je Đorđević.

Dodao je da je dosta više izgovora, da će biti i odgovornosti, smene vlasti, tako da mogu da se nadaju nečemu boljem tek kad dođe do promene vlasti u Leskovcu.

Predstavnik Pokreta za Leskovca Igor Jovanović smatra da je apsolutno jasno da je leskovačka opozicija svojim kritikama u kampanji vezano za Trg bila u pravu, i kada se radi o kritici esteskog, i kada se radi o finansijskoj konstrukciji, a posebno kada se radi o kritici izvođača radova, međutim, od toga što su bili u pravu, kazao je, građani Leskovca nemaju apsolutno nikakvu korist.

„Mi iz svega ovoga moramo kao opozicija da izvučemo određene zaključke i da ih utkamo u naše buduće akcije, ali i u naš rad onoga trenutka kada budemo vlast u Leskovcu, ova ujdurma sa leskovačkim trgom je pokazala i još jednom dokazala da smo debelo centralizovana zemlja, neki bi rekli „beogradizovana“, a u stvari je sve pod apsolutnom kontrolom, sve što se pod znacima navoda mrda, sve što se dešava u gradu ili u nekom najudaljenijem selu, sve je pod budnim okom određenih interesnih grupa, koje i te kako vršljaju po Srbiji“, kazao je Jovanović.

Smatra da iz ove situacije mogu da izađu promenom režima, sistema, a da je za to potrebno da budu jedinstveni, da promena mora da prođe sa lokala, da stanu svi u isti tim bez obzira na stranačke boje.

Na pitanje novinara zašto današnjoj konfereniciji nisu prisustovali predstavnici Grupe građana „Za Leskovac zajedno“, jedina opoziciona stranka koja u Skupštini ima odobornike, kao nijedna lokala televizija, Jovanović je odgovorio da ta Grupa građana nije bila sa njima ni kada su pokrenuli ovu akciju, tako da je logično bilo da ni danas ne budu ne budu tu, ali da je njegov Pokret otvoren za akciju i reakciju sa svima.

Predsednica SSP-a odgovorila je na pitanje o lokalnim televizijama, rekavši da je poslednjih dana primetila da su se nacionalni mediji pretvorili u servis SNS-a, da se vrte razni promotivni spotovi, a da je sve to finansirano našim novcem.

„Gledajući to nije me začudilo da lokalne televizije danas nisu došle, možda je gradonačelnik čak u isto vreme zakazao nešto kako bi pokrio lokalnu opoziciju, ma koliko on pokušao da posle ismeje i sigurno se ljudi plaše zato što se masa tih lokalnih televizija bukvalno finansira iz lokalnog budžeta. Kao što sam malopre pričala za izvođače da su dobili pretnju da ukoliko se gradi trg i prijave se neće dobiti nijedan posao više u Leskovcu, ne bi me čudilo da su lokalne televizije pod istim takvim pritiscima da neće dobiti finansiranje. Ne krivim medije, krivim vlast, zato što je napravila ovakvu atmosferu“, odgovorila je Sprićeva.

Saglasan sa njom je i Stojanović koji je dodao da je strah prisutan, ali i da ne može svako da se definiše kao medij.

„Moramo da razlikujemo provodne kablove koji prenose naređenja vrhovne vlasti gradske od medija koji treba da budu u isto vreme i korektori i provodnici do građana Leskovca zadržavajući svoj kritički stav prema svakom dešavanju“, zaključio je predstavnik Gradskog odbora DS-a.

Izgradnja centralnog gradskog Trga u Leskovcu počela je 12. novembra 2019. godine sa planiranim rokom izvođenja radova od 360 kalendarskih dana, a ova kapitalna investicija vredna je 223 miliona dinara, a za izvođača radova izabrana je lazarevačka firma „Bauvezen“, jedina firma koja se javila na tenderu.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović nekoliko puta do sada javno se izvinjavao građanima zbog nezavršenog trga i izjavio da mu je vlasinik firme obećao da će do kraja godine radovi biti završeni, ali da on lično ne veruje u to.

„Još jednom se izvinjavam svim Leskovčanima zbog kašnjenja radova na trgu. Jedini krivac je neodgovorni izvođač radova. Vlasnik mi je obećao da će radovi biti završeni do kraja godine, ali ja ne verujem iskreno“, kazao je Cvetanović pre nedelju dana, predstavljajući rezultate devetogodišnjeg rada od kada su preuzeli vlast.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Twitter!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

50 komentara

 • Radovi kasne zbog neodgovornosti izvodjaca, gradonacelnik i uprava su ucinili sve da ubrzaju radove i oni sada teku kako treba, sto je najvaznije nisu dozvolili da bilo sta umanji kvalitet buduceg trga.Hrabro je bilo upustiti se u resavanje dugogodisnjeg problema uredjenja centra grada.Kada se uskoro zavrsi trg ce biti mesto druzenja i okupljanja gradjana.

  • Koji kvalitet? Misliš na rustiku iz doba renesanse i ploče direktno iz rudnika?

 • Semba i Nesa istina li nisu opozicija?

 • Kupili veliku tortu, ce im ostane…

 • Sta su oni uradili za ovaj grad?Upropastili sve sto je moglo da se upropasti!

 • Sramota je na ovakav praznik blatiti i omalovažavati ljude koji se bore za lepši i bolji život sugradjana. Barem se gradi trg, jeste da se malo kasni, ali uz strpljenje sve se postiže. U njihovo vreme niti je bilo trgova niti radova, tako da im i ova parada nije išla u prilog. Trg u Leskovcu će uskoro biti završen i biće najlepši u Srbiji.

  • Tihizole kažeš „malo kasni“. Šta bi bilo kad bi puno kasnila izgradnja? Ne mogu čak ni da zamislim.

 • Dakle narode sve su ovo ljudi koji su vršili vlast u vreme DS-a. Ostavili gradu dug od 2 milijarde dinara. I ko će da odgovara za taj dug? Ko će da odgovara i za kolektor iz koga su iscrpli 11 miliona u svojim džepovima? Da narode upravo ovi ljudi su zaslužni za devastiranje grada, upravo ovi ljudi koji izvode performans i rugaju se narodu jer svako od njih ima najmanje mesečna primanja od 200.000 dinara. Sto se ,,TRGA,, tiče izvođač neopravdano kasni sa izvođenjem radova, kao što je kasnio i u Nišu i Bajinoj bašti. Kasni i u Beogradu na popločavanju i izgradnji saobraćajnica. I nije jedini slučaj kod nas , bio je jedini ponuđač na tenderu i zkonski je izabran. Kašnjenje je neopravdano, pa će biti i kažnjeno.
  Ozbiljno je počeo radove, i tek sada je primetna ozbiljnost, što govori o rešenosti da završi radove.
  Izgradnja trgova je kasnila, dugo je trajala i u Požegi, Bečeju, Beogradu, Nišu. Ova vlast je hrabro preuzela poduhvat izgradnje stihijski devastiranog područja. Rešava centralni gradski prostor. To je hrabrost, ući u koštac rešavanja centralnog gradskog jezgra, čija izgradnja je decenijama zaobilažena. Cilj je da se radovi kvalitetno završe, po ovom ugovoru čija je vrednost manja od projektovane. Svako od nas i u kući kada nešto renovira probije rok, a kamoli kada se radi ovakav projekat koji je planiran 50 godina unazad i niko sem Cvetanovica nije imao hrabrosti da reši ovaj problem za sve ove godine.

  • Cuti bre Mito botu jedan pokradoste sve sto je moglo ti ce nekog da branis firma koja izvodi radove na trgu je registrovana sa 100 din. I osnovna joj je delatnost izrada drvenarije a sad ispade jaka firma cak se javila za kupovinu instituta za preradu vode. I onda ce da mi kaze neko da nisu svi u dilu da ovaj narod opljackaju. Mito zuti su za vas mala deca kako kradete i namazi se vec sa vazelin da lakse udjes u dupe kome treba.

  • ..al’ Dimitroje tvoja vlast je zadužila Srbiju i grad za 666 milijarde evra,Vi primate plate,da plate i to TRI u ukupnom iznosu od 2.666.845 RSD,pojeli ste 273 tone sendviča(ono kriška leba,komada dve,viršla pileća i margarin).
   I gle,Vi biste i ostali Vaši beskičmenjaci parče torte,a???A za to treba m..a.I obraz.I kičma.
   Drugom prilikom.

  • Možete da govorite i da sam bot i bilo koju drugu uvredi. Verujte da me ne dotiče, zato što dolazi ljudi koji su upravo sve ono što meni upute. Pogotovo od Zorana Nikolića koji ima slike na fb sa kokainom i psihoaktivnim supstancama. Dakle dno u svakom pogledu. Drago mi je što Vas uvek moji komentari potresu, vidno se uzrujate. Znate da pišem istinu.

 • Dok ste vi vršili vlast Zelena zona je bila zarasla poljana. Kako je SNS stupio na vlast tamo je najpre izgrađena kružna raskrsnica, zatim je došao prvi invstitor, Aptiv, koji zapošljava 5200 ljudi i zauzete su još dve parcele. Na jednoj Statovac gradi svoj distributivni centar, a na drugoj će svoj pogon otvoriti još jedan strani investitor, kompanija Erenli i zaposliti još oko 350 ljudi. Samo nemojte vi o vašem vremenu, ne ponovilo se.

 • Da je trg u problemima s rokovima svi se slažu ali je opozicija osim toga mogla da predloži i neko konkretno rešenje ali ga izgleda nema.

  • Ko kaže da nema rešenja. Raskid ugovora sa izvođačem radova, aktiviranje bankarske garancije, tužba kako protiv izvođača, tako i protiv odgovornih u GU koji su do ovoga doveli. Revizija projekta, pravi tender, i završavanje radova. Eto, to je rešenje!

  • Njima je to misaona imenica, oni i opstaju na kritici ali je dobro sto narod to prepoznaje pa ih drži uglavnom ispod cenzusa.

 • U velikoj sam dilemi:
  U kom momentu mentalnog stanja kod ovo dvoje vidjenih ljudi dokazane opozicionarske elite se rodila ova briljantna ideja o torti, godisnjici, novom vrticu i skoli?
  Mozda je ispravnije pitati u kojoj kafani ili kaficu im sinu sjajna ideja da se podsmevaju gradjanina Leskovca!?
  Ovo nije kritika niti na adresu gradonačelnika niti lokalne samouprave jer da bi to bila, kritičari mora da imaju kredibilitet, ugled, rezultate svog bilo pozicionog bilo opozicionog delanja.
  Posto oni nemaju ama bas nista od toga, smatram da su hteli da se podsmevaju sugradjanima jer im je dosadno, fali im pozorište, jer je skupstina to bila za njih,fali im književno veče da pročitaju Njegosa, Prevera, Andrica…ovo da se ne shvati lose-pun respekt kulturi.
  Kao da su prespavali par godina i niti vide nove skole, bolnicu, ulice, fabrike, markete, trzne centre, ambulante, pa ih sada neko bacio iz svemira ili probudio iz zimskog sna, a oni mucenici, punih džepova, zarobljeni u doba „Bojte“, pravac na trg, ne bi me čudilo ni da su se parkirali kolima pored one torte!
  Nesto ih opasno radi, u glavama…

  • Draga Marina, u njihovim glavama bar nešto radi. U tvojoj je pitanje? Zar ima većeg podsmeha od izgadnje ovog „velelepnog“ trga? Zar ima većeg pozorišta od sadašnje Skupštine? Zar ima „pismenijih“ ljudi od vas SNS botova?
   Lepo je što si pomenula Njegoša, Prevera i Andrića ali sam stopostotno siguran da ih čitala nisi a i da si ih čitala ko što nisi ne bi ih mogla razumeti! Jer su svi nabrojani velikani za tebe isuviše „lako“ štivo!!!!

 • Dr ON (koga nikada nisam video u belom mantilu i ne znam da je nekog lecio) se celog zivota bavio politikom. NJEGOVIM ponasanjem i rezultatima niko nije zadovoljan osim placenih gocobija. NJEGOVI su i pravobranioci i sudije i svi ostali koji rade, jer bez NJEGA ne mozes da se zaposlis, zato ljudi i beze odavde. Tako da, gospodo, zakonskim putem, nista ne mozete da uradite- osim da pravite torte. Svaki grad ima malog Vucica, a mi imamo NJEGA-Boga i batinu. Mi smo krivi sto nam je takav prvi covek i sto nas godinama „vodi“. Mi smo krivi sto cutimo i trpimo. Kad god je bio neki protest, izadje nekolicina, a ostali se cerekaju sa terasa i prozora. Jave se pojedinci da ukazu na robovlasnicki sistem rada, oni ga „nabiju u cuturu“. Kritikujemo preko drustvenih mreza, psujemo po prodavnicama, u bolnici, u distribuciji i td., a ovamo cutimo. E pa kad cutimo, znaci da smo zadovoljni. Gde je masa ljudi da stane pored ovih govornika i da izrazi nezadovoljstvo? A ne! Oni ce biti krtikovani, jer „sta su uradili pre 9 god.“ I tu se prica zavrsava.

  • Dragi Preveru i nebotovski branitelju,
   Cenim da ste se zbunili.
   I to nije ništa strašno, polako, bez žurbe, dopustite sebi da prosvećenost, dubokoumnost i produhovljenost ovih, čiji lik i delo veličate, a ni sami niste uz njih stali, lagano udju u Vas i Vaše biće, osećaćete se bolje. Baš kao i oni, pogubljeno u vremenu i prostoru.
   A za „lako štivo“ koje ja ne razumem, Vi ne brinite. Mi, osiromašeni vazda i zanavek, neiščitavši sve velikane koje vi iščitaste, razumeste i sledbenici nji’ovi ste, grcamo u samosažaljenju, radeći predano da dostignemo neslućene visine do kojih se oni i Vi uzdigoste.
   I opet kažem, opasno vas i Vas rade neki elementi.

  • Nema potrebe da Vi ,,njega branite,, jer je čovek završio medicinu onda kada bolonja nije bila sastavni deo školovanja. Bio je 4 puta narodni poslanik, savezni ministar, predsednik Skupštine i 4 puta biran za gradonačelnika. Narod mu je dao takve funkcije, koje su ga odvele van Medicine. Ako je lako postići ovakav uspeh, zašto recimo Vi ne budete bar jednom izabran za odbornika u Skupštini grada a kamo li izabrani na funkciji radonačelnika. Nego je najlakše napisati lažni NIK stati za tastaturom i omalovažavati nečiji uspeh i rad. I naravno da su se samo 10 ljudi juče okupili, i naravno da na svakom protestu koji je opozicija organizovala nije bilo od 15 čoveka i višem. Zato što opozicija nema podršku narod, zato što narod ne voli bune i revolucije. Vreme 90-ih je odavno prošlo. Zbog takvih buno-galamdzija mnoge majke su zavijene u crno. Ulična politika Srbiji ništa dobro donela nije. Narod je zadovoljan Vučićem i Cvetanovicem, zato što u svojoj kući sada ima primanja od najmanje dve plate. Za vreme DS-a u jednoj kući se živelo od jedne ili čak nijedne penzije.

  • @Dimitrije
   Dimitrije, zaboravili ste, kada ste nabrajali sve funkcije poštovanog nam gadonačelnika da dodate da se usavršavao na CAMBRIDGE UNIVERSITY PRESS, Massachusetts !!!

 • Dakle, Stojanović je pred građane stavio dilemu, ili SNS koja stalno povećava plate i penzije, koja gradi puteve, koja je u Leskovcu na čelu sa gradonačelnikom Cvetanovićem uložila milijardu i 800 miliona u puteve, obnovila sve škole, uređuje Bolnicu, ili oni koji su ostavili 2 milijarde duga, dug prema EPS-U, propale projekte poput kolektora, bušotine… Lak izbor.

  • Pitam se odakle SNS-u pare da stalno povećava plate i penzije. Odakle jednoj partiji da uloži, kako kažeš, milijardu i 800 miliona u puteve? Nisi li pobrkao lončiće, SNS ne ulaže svoje pare, već pare iz budžeta, pare građana. I još da napomenem, zaboravio si da, kada nabrajaš šta je sve povećao SNS napišeš da povećava i CENE.

 • Sta reci za ovu nazovi opoziciju, osim da su prodavci magle koji samo nesto pricaju, bez konkretnih resenja. A o njihovim rezultatima ni reci, ni predloga za neko unapredjenje. Ovakve konferencije za novinare su odavno izgubile svaki smisao.

 • Jedina tema opozicije je kasnjenje radova na trgu. Nikako da pohvale da je nesto uradjeno na vreme i da grad dobija lepsi izgled. Da je angazovanje radnika bilo kao sada trg bi sigurno bio zavrsen. A mozda bi opet bilo negativnih komentara i bnezadovoljstva?

 • Okupila se šačica propalih političara, nesposobnjskovića i šarlatana koji ništa u životu nisu uradili za svoj grad dok su vršili vlast u Leskovcu. Svi ovi ljudi su bili u DS dok je vršio vlast u Leskovcu ili njegovi koalicioni partneri. Za njih je bila misaona imenica da nešto naprave u gradu, da obnove neku školu ili da rekonstruišu neku ulicu. Pa setimo se samo rugla koji je bio na mestu gde će za par meseci biti najlepši trg u Srbiji i koji će predstavljati mesto okupljanja svih generacija.

 • I šta su postigli današnjim dogadjajem?
  Samo su još više pali u očima gradjana.
  Bruka.
  Trg će biti završen uprkos njihovom pokušaju da na ovaj način pridobiju glasače.

 • Nimalo zanimljiv performans.
  Radovi kasne, tačno je. Svi smo nezadovoljni zbog toga i rukovodstvo grada i mi obični građani. Nas lider , gradonacelnik dr Goran Cvetanovic je izašao pred građane i izvinio se javno zbog toga što radovi kasne , iako on čini sve što je u njegovoj moći da se Trg završi što pre.
  Pitanje za gospođu Spiric.
  Da li se njihovo žuto preduzeće ikada izvinilo građanima Leskovca za sve promašane projekte npr za tzv bušotinu? Da li gospođa misli da smo svi zaboravili kako su oni raspolagali novcem svih građana? Da li misli da smo svi zaboravili da zbog njihovih pljačkaših privatizacija nismo imali za osnovne životne potrebe?
  Da li se gospođa Spirić seća kada je dala svoj glas da svi koji nisu bili pripadnici njene političke opcije ostanu bez posla? Da li se iko izvinio građanima Leskovca što je zbog takve njihove greške budžet grada Le oštećen za 100 miliona?

 • Dok ste bili na vlasti nista niste uradili,tako da sada mozete samo da kritikujete bez ikakvog programa i cilja.

 • Opozicija bi samo da kritikuje kako bi samo skrenuli pažnju na sebe. Izgradnja trga biće završena.

 • Intetesantni navodi. Opozocija je ubola premiju, steća pa su unapred znali da će izvođač biti loš! Ali, oni su isto tako rekli za Aptiv, da je izmišljotina, a tamo sada radi 5200 ljudi…ponavljam 5200 ljudi! Sačuvaj nas Bože od nadripolitičara! Sve as do asa!

 • Više puta je pomenuto i argumentovano od strane gradonačelnika i Lokalne samouprave da je za kašnjenje izgradnje trga kriv izvođač radova koji nije ispoštovao rok za izgradnju. Inače ovaj izvođač probija rok i u drugim gradovima.
  Više puta je isticano da raskid ugovora sa ovim izvođačem koji je legitimno sklopljen,donosi dodatno opterećenje gradskoj kasi i apsolutno nije poželjno. Trg je već pri kraju sa izgradnjom i biće uskoro završen.
  Ovaj skup koji je sraman jer ima krajnje lošu nameru, da blati sve što se izgradilo i napravilo za dobrobit svih građana Leskovca. Svoju nesposobnost su danas obeležili na jako,, skroman“i loš način bez argumenata. Skup od 10 čoveka nema apsolutno nikakvu težinu.

 • Opozicija samo kritikuje sadašnju vlast kako se kasni sa radovima, jeste oni nisu mogli da kasne jer ništa nisu i uradili za vreme dok su bili na vlasti.

 • Ista tema, ista grupa ljudi. Da li misle da su ovim pojavljivanjem nešto postigli kod građana? Nisu i neće! Svesni svoje nemoći, ali u obavezi da izvršavaju naređenje nadređenih, jave se kako bi se to evidentiralo kao aktivnost. Gospoda su, za vreme vršenja vlasti mogla, imala vremena, sredstava, da promene izgled grada. Da učine nešto po čemu će ih pamtiti generacije. Ono što im je bio zadatak je da, zatvore  fabrike, otpuste bez ikakvog obrazloženja ljude u gradskim upravama, troše novac poreskih obveznika na promašene investicije i ostave dugove u gradskom budžetu. Danas ne nalaze reči kojima bi negirali uspeh i napredak Leskovca. Ni reči o stanju u budžetu grada, nema se tu šta reći. Sve je transparentno sve se može videti. Dela ostaju iza vlasti koja ume da raspolaže sredstvima poreskih obveznika. O gradnji trga je toliko već rečeno od strane ljudi koji su najodgovorniji i nisu zadovoljni izvođačem, niti im drago što je došlo do kašnjenja, naprotiv. Radovi se privode kraju i Leskovac će krasiti još jedan u nizu završenih projekata, trg!

  • A koga ste Vi pitali da raspolažete sredstvima poreskih obveznika i građana na ovakav način? Stanje budžeta i odobravanje istog kao i kreiranje je posebna tema! Saška za jedno si u pravu: ostaćete upamćeni po trgu ali u negativnom kontekstu, ostaćete upamćeni po izgradnji škole Josif Kostić koju ste gradili kao Skadar na Bojani, ostaćete upamćni po „stručnm“ kadrovima, po faraonima, džentlmenima, dobermanima, štiglićima, dvorištima, kupljenim diplomama…..i još po mnogo čemu. Ali posle kiše dolazi sunce i kad se pojavi duga imaćemo nov početak sa novim …..

  • Draga Saška pošto si toliko ubeđena u svoju tj. vašu moć a nemoć gore pomenute grupe ljudi citiraću reči jednog sveca:
   „SVAKO MOŽE KOLIKO HOĆE,
   AL NE MOŽE DOKLE HOĆE“
   PATRIJARH PAVLE

 • MESKO GDE TI JE TRG POJELi MACORI

 • Bravo za Jugmediju! Objavili ste 21 papagajski komentar. To vam je najlakse jer necete imati problema. Moj komentar niste, odnosno moje misljenje koje je ispunilo sve propisane uslove za objavljivanje. E i to je jedan od razloga sto nam se sve ovo desava, pa kad se promene neke stvari, bice ono „samo smo radili svoj posao.“ Niste. Novinarstvo treba da bude objaktivno, istinito i blagovremeno. Daleko ste vi, mediji, od toga. A sada nastavite sa botovim, da nekog ne izostavite.

  • Ni jedan jedini komentar sa vašim nikom nije odbačen. Ne stižemo da objavimo sve komentare. Uostalom, bolje gledajte i pamtite pod kojim nikovima pišete, a nama nemojte da pretite zavijeno u oblandi jer se ne bojimo, bar ne ona koja je glavna i odgovorna.

   „pa kad se promene neke stvari, bice ono „samo smo radili svoj posao.“

 • Ova vlast barem gradi grad i otvara fabrike koje su oni gasili i gledali kako postaju ruševine.Završiće se započeto a umesto parkinga koji je za njih bio savršen biće tu prelep trg.

 • Naravno da će opozicija proslaviti kašnjenje radova pa to im je omogućilo opstanak na političkoj sceni jer osim kritika o trgu nemaju šta da ponude građanima.

 • Veca bruka i sramota je ova današnja organizacija opozicije i čin slavlja,nego li kašnjenje izvođača.Trg će se završiti a šta vama ostaje..parče torte koje ste pojeli?Ništa pametno da vidim i čujem skroz su pali u mojim očima.Izađite odgovorno,ozbiljno pokažite se delima.Ovakvim glupiranjem samo dokazujete nemoć i glupost.

  • Bruka je što gradnja trga kasni godinu dana i što ga čuvaju da ga otvori AV u predizbornoj kampanji a gradi se našim parama, a najveća bruka si ti botu. Opozicija radi svoj posao. Da ste vi opozcija, a bićete posle izbora jer Srbiji ste zabranili da diše, vi biste 5 torti sa 25 svećica palili. Narvno, ne vi botovi jer vi ne znate ništa drugo osim što vam pošlaju da napišete, nego mudra glava vašeg šefa, hahhaahaha.

 • Lako je kritikovati nekog i nesto, za sta taj neko nemoze ni da zamisli u snu da pokrene. Koliko je jaka opozicija i koliku podrsku gradjana ima to smo mogli da zamislimo a i da vidimo.

 • Svi imamo pravo da sudimo, krivca smo odavno nasli a predlog resenja za sada niko ne nudi.

 • Neću ovom prilikom nikoga da napada ili da branim. Samo ću da kažem onu narodnu „sjaše Kurta, uzjaše Murta“, pa onda opet u krug. Ne znam da li ste primetili da od 1990.god. pa sve do danas na političkoj sceni u Srbiji su isti ljudi, iste face, ista obećanja i ista retorika, a rezultati nigde. Taman običan čovek pomisli evo krenulo je malo napred na bolje, a ono napadi sa svih strana. Onda sledi logičan zaključak zašto nam ne ide.

 • Koliko toga je ova vlast uradila, opozicija ne može da nabroji ni za naredne dve godine. A i trg će se srediti…

 • Za MARIJU, A šta je ova vlast to uradila, a da se nije napljačkala. Molim te hajde nabroji ti makar tri stvari, ali da su urađene dobro, bez naknadnih prepravki i popravki, a da je i polse toga valjalo? Hajde prosvetite nas boturde, da i mi vidimo ono što samo vi vidite.

vaš komentar