Medveđa i Vrac iz Bugarske zajedno na konkursu IPA programa

Predsednik opštine Medveđe Nebojša Arsić i predstavnik grada Vrac u Bugarskoj Kalin Kamenov, potpisali su danas protokol o prekograničnoj saradnji, odnosno, o zajedničkom konkurisanje projektima kod IPA programa.
Kamenov je danas došao u uzvratnu posetu opštini Medveđa sa ciljem uspostavljanja saradnje i realizacije projekta vezanog sa zaštitu životne sredine iz sredstava IPA programa.

U kabinetu predsednika opštine Medveđ  potpisan je protokol , a potom su gosti iz Bugraske sa domaćinima obišli Sijarinsku Banju. Na radnom doručku razmatrana je i dogovarana saradnja između ove dve opštine vezane za kulturu i sport u bliskoj budućnosti.

Vodeći partner na projektu biće opština Vraca, a opština Medveđa će biti kopartner.

Inače, u program prekogranične saradnje uključeno je šest oblasti iz Bugarske – Vidin, Montana, Vraca, Sofijska, Pernik i Ćustendil, kao i sedam okruga iz Srbije – Borski, Zaječarski, Nišavski, Toplički, Pirotski, Jablanički i Pčinjski.

Za finansiranje projekata u drugom pozivu opredeljeno je nešto više od 12 miliona evra IPA sredstava. Rok za elektronsko dostavljanje predloga projekata je 23. april 2018. godine.