Medveđa: Potpisani ugovori sa sportskim klubovima

Odlukom o finansiranju i sufinansiranju projekata u oblasti sporta u ovoj godini, dodeljena su novčana sredstava sportskim klubovima sa teritorije opštine Medveđa.

Na osnovu Pravilnika o kriterijumima i postupku dodele sredstava za finansiranje sportskih udruženja, i raspisanog Javnog poziva za finansiranje projekta u oblasti sporta u 2018. godini, sredstva su podeljena sledećim sportskim udruženjima:

Fudbalskom klubu „Jablanica“; Košarskaškom klubu „Jablanica“; Karate klubu „Jablanica“; Aikido klubu „Jablanica“; Šahovskom klubu „Gornja Jablanica“; Sportskom udruženju “Slobodan Stil“ i Sportskom savezu opštine Medveđa.

 

Ugovori o realizaciji programa između opštine i pomenutih sportskih udruženja, potpisani su u kabinetu predsednika opštine Medveđa Nebojše Arsića.

„U odnosu na proteklu godinu kad je za sport izdvojeno 6 miliona dinara, ove godine su opredeljena sredstva u iznosu od 10 miliona dinara što je skoro pa udvostručeno. Naša želja kao lokalne samouprave je da mlade zadržimo i da ih što više uključimo u sve sfere kulturnog i sportskog života“, istakao je ovom prilikom Arsić.

Prema njegovim rečima, u ovim klubovima je preko 90 % deca iz te opštine, i drago mu je što je stavljen akcenat na mlađe kategorije.

„Ako njih ne zainteresujemo za sport, bilo kroz školske aktivnosti ili ovako preko sportskih udruženja, izgubićemo zdrave navike kod omladine, i teže ćemo ih skloniti sa ulice i od drugih loših stvari“, objašnjava Arsić.

Govoreći o rukovodstvo po klubovima, Arsić kaže da im ono uliva poverenje da će se u dobrom smeru razvijati sport u ovoj opštini, i da lokalnoj samoupravi ostaje da ih u tome podrže.

Na zajedničkom sastanku dogovoreno je i druženje jednom mesečno sa sportskim klubovima, na kome će biti pretresani svi problemi i sagledani izveštaji rada klubova iz prethodnog perioda.