Meso sušili bombom

GAĐŽIN HAN – Rajna i Tihomir Zdravković, iz zaplenjskog sela Ravna Dubrava samo pukom srećom ostal i su neozleđeni kada  je pušnica u kojoj su sušili tek zaklanu svinju, odletela u vazduh.  Nesreća se dogodila u nedelju kada su Zdravkovići, dimeći meso, uz drva potpalili i granatu koja je pod još nerazjašnjenim okolnostima dospela u pušnicu.

Mada eksplozivna naprava nije precizno identifikovana, o njenoj razornoj moći svedoči to što su njeni i delovi pušnice završili u dvorištima meštana u drugom kraju sela.

Policija je nakon obavljenog uviđaja saopštila da se radi o „neeksplodiranom ubojnom sredstvu“ iz nekog od prethodnih ratova.

Tihomir (73) još se nije oporavio od pretrpljenog šoka.

Činilo mi se da se zemlja zatresla. Nad celim dvorištem se nadvio crni dim a komadi betona i lima bili su svuda. Ljudi iz sela su nam posle kazali da su u svojim dvorištima našli ostatke koji su odleteli odavde. Ne znamo kakva je to bomba ni otkud u pušnici, ali je sigurno da smo se zatekli u blizini niko od nas ne bi pretekao „ kazao je starac agenciji „juGmedia“.