Za Caričin grad 5,6 miliona dinara

LEBANE – Državni sekretari u Ministarstvu kulture i informisanja i u Ministartsvu ekomije i regionalnog razavoja Snežana Stojanović Plavšić i Goran Petković potpisali su danas ugovor sa predstavnicima opštine Lebane o doniranju 5,6 miliona dinara za uređnje objekta i saobraćajnice na ahreološkom lokalitetu Caričin grad.

Za dovršetak objekta Teodora, u kome će biti smešteni eksponati sa ovog arheološkog nalazišta iz 7. veka nove ere, izdvojeneo je 4,5 miliona, a za obeležavanje saobraćajnica i postavljanje signalizacije milion dinara.

Caričin grad mora da upozna šira javnost. Na ovom lokalitetu ne treba samo da se rade iskopavanja već i da se veoma ozbiljno odradi marketinška i turistička prezentacija ovog lokaliteta”, kazala je Plavšićeva.

Državni sekretar za turizam u Ministarstvu ekomije Goran Petković ocenio je da turizam ima zadatak da posetioci što bolje vide ono što pruža Caričin grad, ali i da se vodi računa da se on ne ošteti.

Da ljudi imaju gde da se odmore, operu ruke, jednom rečju, da uživaju prilikom posete Caričinom gradu”, zaključio je Petković.

(Kraj)