Za zbrinjavanje izbeglica 1,3 miliona dinara

SVRLJIG –     Srpski komesar za izbeglice Vladimir Cucić i potpredsednik Vlade Srbije za socijalnu politiku Jovan Krkobabić uručili su predsedniku opštine Svrljig, Miliji Miletiću, ugovor za realizaciju programa oko pomoći trajnog zbrinjavanja izbeglica i interno raseljenih lica sa Kosova i Metohije.

Ovo je sedma tranša pomoći iz budžeta Vlade Srbije, koja je u protekle tri godine, sa ukupno 7,1 milion evra pomogla 150 opština i gradova u stambenom zbrinjavanju i ekonomskom osnaživanju izbeglica i raseljnih.
–   Opština Svrljig je u predhodnomperiodu konkurisala za realizaciju ovog programa i evo već danas nam je odobrena suma u iznosu od milion i trista hiljada dinara za realizaciju istog. Prioritet u predstojećem periodu je svakako osnaživanje izbegličkih domaćinstava ekonomskim paketima i dogradnjom zgrada i pomoćnih objekata, rekao je Miletić nakon uručenja ugovora.

Krkobabić je kazao da će Srbija tako imati mogućnost da brže i bolje izađe iz izbegličke krize i poručio da će Vlada Srbije i dalje nastaviti da izdvaja sredstva iz sopstvenih prihoda za podršku programima gradova i opština.