Moravac  Orion – Partizan 1:2

U utakmici 8. kola Omladinske lige Srbije ekipa beogradskog Partizana zasluženo je danas u Mrštanu kod Leskovca, pred oko 200 gledalaca, savladala omladince Moravac Oriona rezultatom 1:2 (0:1).

Došli su gosti u najjačem sastavu, sa omladincima koji su prošli pripreme sa prvim timom Partizana Svetozarom Markovićem kao kapitenom i Strahinjom Bošnjakom koji je pre desetak dana, nastupajući za reprezentaciju Srbije, proglašen za najboljeg igrača turnira „Stevan Ćele Vilotić“, dok su na klupi svoju priliku čekali Armin Đerlek i leskovčanin Lazar Nikolić.

I pored toga domaća ekipa je tokom celog prvog poluvremena imala inicijativu ali su gosti iskoristili jednu od svojih prilika iz kontranapada i postigli rezultat kojim se otišlo na poluvreme.  Na pas Milosavljevića uspešan realizator je u 15. minutu utakmice bio Janković.

Domaća ekipa može da žali za šansom iz 28. minuta kada je Mitirović pogodio stativu.
U drugom poluvremenu sa klupe su u igru ušli i pomenuti Nikolić i Đerlek pa je Partizan malo dodao gas, ali  su igrači Moravac Oriona umeli da zaprete iz kontranapada.

Drugi pogodak za Partizan postigao je Armin Đerlek iz opravdano, ali možda i prestrogo dosuđenog kaznenog udarca, da bi posle kornera i loše reakcije golmana gostiju Vukanića konačan rezultat utakmice postavio Marko Milutinović posle kornera.
Miodrag Stojiljković predstavnik Moravca ističe:

Zadovoljni smo odnosom igrača na ovoj utakmici iako smo nastupili bez trojice standardnih. Očekujemo da u narednim utakmicama podignemo kvalitet igre i prvenstvene bodove potražimo protiv nekog od narednih protivnika“.

Sudeći prema prikazanoj igri i zalaganju, mišljenje izveštača Jugmedie je da Moravac Orion može sa sigurnošću da izbori opstanak u omladinskoj ligi Srbije pa čak i da zabeleži plasman u sredini tabele.

Zoran Jovanović