Dobro poznata ekipa iz restorana „Koliba“ iz Leskovca uspela je danas posle podne da ispeče pljeskavicu od 80 kilograma roštiljskog mesa, što je rekord nad rekordima u istoriji spravljanja „najveće pljeskavice od mesa“, ili „pljeskavice za Ginisa, budući da je ona teža od prošlogodišnje za, čak, 12.7 kilograma.
Na spemanju i pečenju pljkskavice učestvala su četiri Leskovčana, pojačana Dejanom iz Balkan tripa. Glavni su, naravno, kao i prethodnih godina, bili Ljubiša Đorđević, zatim Predrag Lazarević, Ivica Zdravković i Vojin Cvetković
„Nikada brže nismo napravili pljeskavicu za Ginisa i nikada lakše“, kaže Đorđević.
Međutim, pljeskavicu tešku 80 kilograma sa dodatnim plehom, jedva su podizali sa skare i jedva preneli na skaru, a krtičan momenat bio je pri okretanju, kada se ona pri dnu malo zgužvala, srećom ne i polomila.
Pljeskavica je isečena i podeljena okupljenima i dvorištu Šop Đokićeve kuće.
Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!
Svaka čast ove ljude treba nagraditi za doprinos svom gradu.
I kao po običaju pljeskavica za Ginisa a Ginisa nigde nema… Dovedite već jednom ginisovu komisiju neka verifikuje rekord ili pišite najveća pljeskavica koja je dosad ispečena na roštiljijadi. Ovako obmanjujete i čitaoce i posetioce i takmičare.
Ova takmičenja su srž očuvanja tradicije dobrog roštilja u Leskovcu. Imamo mnogo vrhunskih roštiljdžija svetskog ranga. Lepo je što nas svuda po tome cene i poznaju.