Na Staroj planini otvoren hotel sa 4 zvezdice

PIROT – Na “Jabučkom ravništu’” na knjaževačkoj strani Stare planine, podno “Babinog zuba” danas je otvoren  hotel ”Stara planina” sa četiri zvezdice, jedan od najsavremenijih hotela u Srbiji.

Ovo luksuzno zdanje, u koje je Vlada Srbije uložila preko 30 miliona evra, otvorli su lider Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Mlađan Dinkić i srpski ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić.

Hotel raspolaže sa 380 ležajeva u 180 soba i ukupne je površine od 28.000 metara kvadratnih.

“Hotel sa stazama ukupne dužine čak 13 kilometara spaja prva gondola u Srbiji dužine 1.100 metara, kapaciteta 2.400 putnika na sat”, ojasnio je Dinkić.

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić je rekao  da je ovo jedina i najveća „grinfild“ investicija u srpskom turizmu u proteklih 20 godina.

“Kad je reč o ekologiji, ispunjene su svi zahtevi, jer je hotel rađen po standardima Evropske unije i ne postoji opasnost od bilo kakvog zagadjenja i nepovoljnog uticaja na životnu sredinu”, kazao je Ćirić.

Hotel “Stara planina”, sa 147 parking mesta u podzemnoj garaži, se nalazi na jednom od najlepših delova Stare planine i njegova izgradnja završena je za svega 13 meseci.

(Kraj)