Nastava za male pacijente u niškom Kliničkom centru

NIŠ – Deca školskog uzrasta koja zbog hroničnih bolesti moraju da borave u niškom Kliničkom centru ubuduće neće gubiti nastavu jer će za njih ona biti oragnizovana dok leže u bolesničkim posteljama. Edukaciju hronično obolele dece na produženom lečenju podržali su Ministarstvo prosvete, Klinički centar i Osnovna škola „Vožda Karađoređe“ čiji će nastavnici i učitelji podučavati bolesnu decu.

 Lekar Dušan Milisavljević, narodni poslanik DS kaže da je ovoj niški projekat preteča novog Zakona o osnovnom i srednjem obrazovanju koji predviđa zakonsku obavezu da nastava bude omogućena i bolesnoj deci što do sada nije bio slučaj.
– Naš cilj je ne samo da naši mali pacijenti ne gube nastavu već i da im skrenemo misli od bolesničke atmosfere. Ova deca imaju problem nakon izlečenja da se uklope u nastavu pa zbog toga često gube nastavu, kaže narodni poslanik koji ističe podršku Želimira Popova, pomoćnika ministra prosvete, dr Borisa Kamenova, direktora Kliničkog centra i Milene Kostić, direktora niške škole „Vožd Karađorđe“ koja će za ovu nastavu angažovati nastavnike koji nemaju dovoljan broj časova.