Na Večeri usmene tradicije guslari, frulaši, gajdaši i pevači

Turistička organizacija opštine Medveđa organizovala je treća po redu manifestacija „Veče usmene tradicije opštine Medveđa“ na kojoj su učestvovali pisci epske poezije, članovi Kulturno-umetničkog društva „Razigrano kolo VEZ“ iz ovog mesta, guslari, frulaši i gajdaši dok je scena Kulturnog centra u Medveđi bila ukrašena starim upotrebnim predmetima i ručnim radovima.

Usmena tradicija predstavlja važan deo kulture kako naroda u celini, tako i ljudi određenog kraja, u ovom slučaju sa područja opštine Medveđa, koja neguje usmeno kazivanje.

U programu su učestvovali: guslar i pisac epske poezije Radosav Doderović, KUD „Razigrano kolo“ iz Medveđe, frulaš Miljan Toković, guslar Radovan Vuković, guslar Milovan Milošević, frulaš Nikola Paunović, pevačka grupa u kojoj su pevali: Božidar Đikanović, Radovan Vuković, Veljko Perovanović, Miljan Toković, Milovan Milošević, dok su na bini „sitan vezak vezle“ Dragica Marković i Milica Milaković.

U okviru ove manifestacije prikazana su dva filma, „Đurđevdan u Gornjojablaničkom kraju“ koji je snimio Kulturni centar Medveđe, a podržan je od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i film iz projekta Radio Medveđe, pod nazivom „Jedno selo, jedna priča“.

Po završetku programa u holu ispred sale u kojoj je održan koncert upriličena je degustacija starih specijaliteta kuhinje, koju su sponzorisali, Specijalna bolnica za rehabilitaciju „Gejzer“ iz Sijarinske banje i restoran „Kamelot“ iz Medveđe.