Najbolji kuvar červiša – Verica Tončev iz Donje Trnave

NIŠ – Najbolji červiš, tradicionalno jelo od belog mesa, luka i brašna, na „Červišijadi“ koja je danas održana u selu Donja Toponica kod Niša, pripremila je Verica Tončev iz Donje Trnave. Ovu manifestaciju, koja se održava u okviru Zimskog festivala, posetili su i žitelji okolnih mesta koji su mogli da probaju jela takmičara.

Kako kažu organizatori „Červišijade“, njen cilj je očuvanje starih jela od zaborava, ali i podsticanje saradnje između mladih i starijih.

Zimski festival, koji organizuje udruženje „Kobra“ uz finansijsku pomoć Državne lutrije Srbije i podršku Uprave za poljoprivredu i razvoj sela, započet je u novembru prošle godine. Osmišljen je da bi podigao kulturni život ruralnog područja na viši nivo i u zajedničke akcije uključio sve generacije.

U tu svrhu do sada su u Donjoj Toponici i Donjoj Trnavi održavani šahovski turniri,  tradicionalne večeri, akcije čišćenja snega i kurs na kome su stariji polaznici naučili da koriste digitalni foto-aparat

(Kraj)

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

vaš komentar