Nikad manje učesnika nikad lepših čamaca na grdeličkoj regati (FOTO, VIDEO)

Oko 200 učesnika Grdeličke regate i još pet puta više posmatrča ispod desetak mostova uživalo je danas u spustu mutnom, hladnom i brzom Južnom Moravom.

Startovalo se u 12 časova kod Sarajevskog mosta i zaustavilo osam kilometara nizvodno u Dobrotinu, tamo gde je Južna Morava najšira i najmirnija i gde su s nestrpljnjem čekali rođaci i prijatelji, s ohlađenim pivom, u šumskoj hladovini.

Trebalo je regatu da održimo još prošle nedelje ali zbog “podivljale” i nemirne Morave morali smo da je odložimo”, podsećaju organizatori.

Najmlađi učesnik regate bio je petogodišnji Pavle koji se u čamcu vozio sa mamom, dobro opremljen gumenim mišicama.

Žao mi je što svake godine ima sve manje i manje učesnika. Ali svako ko se odluči da se psusti Južnom Moravom, to za njega ostaje nezaboravno iskustvo”, kažu oni koji ne propuštaju već 15 godina ovu manifestaciju.

Mnogo njih se na spust obrelo po prvi put, a ove godine bilo je zaista neobičnih splavova i čamaca, ručno pravljenih, u obliku oldtajmera, pa čak i zmaja.

Učesnike je tradicionalno nakon spusta sačekala riblja čorba i pasulj u dvorištu Doma kulture u Grdelici, a večeras će ima na moto skupu biti priređen i rok concert, pored grdeličkog bazena.