Niš dobija Kupina bioskop

NIŠ – Ceremonija otvaranja Kupina Bioskopa održaće se  27. februara sa početkom  a dan nakon svečanog otvaranjaje kreće  i prvi KUPINA FEST koji će trajati do 13. marta sa projekcijama od 20h i 22h i reprizama narednog dana od 18h.

Filmovi koji će se prikazati na festu su najaktuelnija svetska fillmska ostvaranja i skoro svi filmovi su nominovani za Oskara.

Kupina film je prvi multiplex bioskop u Nišu i zamišljen je kao multidisiplinarna ustanova u kojoj će tokom cele godine pored bioskopa biti organizovani različiti kulturno-umetnički programi od izložbi naših najpoznatijih kao i novih mladih umetnika, slikara, fotografa, filmskih stvaraoca, do edukativnih programa, prezentacija, kongresa i muzičkih koncerata.

U saradnji sa Emirom Kusturicom organizovaće se i Kustendorf filmski festival kao i sve manifestacije takve vrste, i osetiti duh Mećavnika i u Nišu.

 Od postojećeg bioskopa „Radnik“, koji je potpunosti renoviran, napravljenje su dve sale, kapaciteta 150 i 100 sedećih mesta. U salama je postavljena najsavremenija audio i video tehnika sa digitalnim 3D bioskopom u kome će posetioci moći da uživaju u najaktuelnijim filmskim i muzičkim ostvarenjima iz celog sveta. 

Bioskop se nalazi u strogom centru grada u Balkanskoj 2 u Nišu. 

(kraj)