Radijatori ledeni zbog nerada u Toplani

LESKOVAC – U trećini od oko 3.500 stanova, koji imaju daljinsko grejanje iz leksovačke „Toplame“ radijatori su ledeni, u drugoj trećini mlaki, dok samo stanovi u gradskom kvartu Dubočica mogu da se pohvale solidnim grejanjem. U „Toplani“ tvrde da su krivci stare podstanice, ali „juGmedia“ saznaje da je reč o nemaru i neradu.

„Tačno je da su podstanice dotrajale, ali sa njima je svih predhodnih godina grejanje funkcionisalo solidno. Problem je u tome što smo letos imali curenje vode iz sistema i što se to nije na vreme saniralo, pa je u sistem ušao vazduh koji sada stvara čepove i vrtloge po cevovodima, posebno oko podstanica. Sve ostalo su priče za malu decu“, ispričao je pouzdan izvor „juGmedie“.

Naš sagovornik objašnjava da je leskovačka Toplana projektovana za korišćenje „mrkog“ ugla, ali da je ove godine nabavljena „neka vrsta mešovitog uglja“ koji teško sagoreva i koji nije kaloričan, pa je to dodatni razlog što su radijatori hladni u trećini leskovačkih stanova.

Direktor ovog gradskog preduzeća Milomir Nikolić se ni danas nije javljao, pa smo tako ostali uskraćeni za odgovor na ove tvrdnje, ali i za odgovor na pitanje zašto su ove zime stanovi ledeni.

Temperatura u oko 70 stanova u soliteru S-12 na Masarikovom trgu kreće se od 10 do 12 stepeni. Isto je i sa kompleksom Lamela, sa zgrdaom „Lopovka“ i sa mnogim drugim stanovima u Leskovcu.

(Kraj)