Niš domaćin Međunarodnog turnira u golbalu

Golbal kluba „Nais“ iz Niša biće u subote 23. Juna, domaćin međunarodnog turnira na kome će nastupiti slepi i slabovidi  golbalisti kluba „Mladost“ iz Beograda, Sportskog saveza osoba sa invaliditetom  iz Кruševca, sportskog kluba „Vitoša“ iz Sofije, JU Centra za slijepu i slabovidnu djecu i omladinu iz Sarajeva i golbal kluba „Nikšić“ iz Nikšića.

“Nais” će na turniru biti pojačan poznatim švedskim golbalistom poreklom iz Srbije Dženanom Ajdinović (23), članom ekipe FIFH iz Malmea koja je petostruki  prvak Švedske i reprezentativac te zemlje u golbalu.

Profesor Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Marko Aleksandrović je kazao da  Ajdinović  već godinama priželjkuje da ima neku vezu sa Srbijom, a sada se ukazala prilika da tu želju ostvari.

“Ajdinović će biti pojačanje “Naisa” na predstojećem turniru, a u planu je i dugoročna saradnja. On će biti gost na nastavi iz oblasti fizičkih aktivnosti osoba sa invaliditetom na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja”, kazao je Aleksandrović.

Dženan Ajdinović je izjavio da nastup za srpskog šampiona nije samo ispunjenje njegove želje da bude vezan sa „maticom“, već i da igrački napreduje.

“U niškoj ekipi ću imati veću slobodu i minutažu. U Srbiji se dobija brže šansa, mladi golbalisti se rano „ubacuju u vatru“, a to važi i za sportske menadžere. Pored toga nigde nisam video toliku prisutnost golbala i sportista sa invaliditetom kao što je slučaj na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu”, rekao je Ajdinović.

On je istakao da nigde nije video da studenti nekog fakulteta sporta bar jednom sedmično igraju golbal, što između sebe, što protiv „pravih“ golbalista kao što je to u Nišu.