Niš: Na lokalnim putevima smetovi od dva metra

Sneg i smetovi koji na pojedinim lokalnim putevima dostižu visinu od metar i po do dva metra uslovili su da u niškom kraju jutros bude skraćen veliki broj prigradskih autobuskih linija. Zbog snega na kolovozu skraćene su i pojedine linije gradskog saobraćaja, saznaje Jugmedia od šefa Šaba zimske službe Dragana Dimitrijevića.
„Ekipe zimske službe su na terenu, ali su nemoćne u borbi sa vetrom. Na pojedinim deonicama smetovi se formiraju već pola sata nakon čišćenja“, izjavio je Dimitrijević.
Prema njegovim rečima, meštani sela u okolini Niša uglavnom znaju na kojim deonicama se u ovakvim vremenskim prilikama formiraju smetovi tako da od jutros nisu rizikovali da ostanu zaglavljeni u snegu.
„Apelujemo na vozače da sve dok vetar ne stane upšte ne kreću na put saobraćajnicama na kojima ima smetova“, naglasio je Dimitrijević.
On je istakao da je grejder za čišćenje smetova kreno ka selu Hum, dok će u toku dana bager čistiti smetove ka selu Kravlju.
„Ekipe JKP „Medijana“ u gradu od noćas neprekidno čiste ulice prvog prioriteta. Saobraćaj se odvija otežano, ali nema većih problema“, rekao je Dimitrijević.

Prema podacima Meterološke stanice, u Nišu je trenutno minus osam stepeni, a visina snežnog pokrivača iznosi 16 centimetara.

Biljana Ljubisavljević