Nova Srbija predlaže izgradnju nacionalnog stadiona kod Niške Banje

NIŠ – Nova Srbija uputila je Skupštini grada i gradskom Veću, Odborničku inicijativu za usvajanje Zaključka kojim se od Vlade Republike Srbije traži da se najavljena investicija izgradnje Nacionalnog stadiona u Srbiji realizuje upravo u Nišu.

U Novoj Srbiji ukazuju da se poslednjih sedmica u javnosti sve više govori o najavljenoj investiciji kao realnom projektu koji će se realizovati i da zato imperativno zahtevaju od gradskih čelnika da se aktivno uključe u kampanju za dovođenje ove investicije u Niš i njenu realizaciju u našem gradu.

„Želimo da se po ovom pitanju sprovede široka javna rasprava kako u gradskim upravnim strukturama, tako i u okviru građanskih struktura kao što su političke, sportske kulturne i nevladine organizacije kao i celokupna akademska zajednica, prvenstveno Univerzitet u Nišu, navode u Novoj Srbiji i kao lokaciju predlažu „Lozni kamen“ u blizini Niške Banje.

Po njihovom pojašnjenju ta lokacija je idealna jer se prostire na 20 hektara i vlasnički odnosi su rešeni, odnosno vlasnik je grad Niš.

(Kraj)