Novi izgled Doma zdravlja

PROKUPLJE – Dom zdravlja u okviru koga se nalazi Hitna služba, do kraja ove godine dobiće novi izgled jer je za obnovu i rekonstrukciju ruiniranog objekta obezbeđeno 16 miliona dinara iz lokalnog buđžeta, donatorskih sredstava Evropske unije i Vlada Švajcarske i Srbije, kao i od državnog preduzeća „Putevi Srbije“, saopšteno je danas.

Radovi na obnovi objekta od preko šest hiljada kvadrata su počeli i biće završeni za 42 dana, a danas su predstavnicima Službe kućnog lečenja uručeni ključevi dva nova vozila „putno“, kupljena iz tih stredstava.

„Počeli smo od Službe kućnog lečenja koja ima 500 pacijenata i u gradu i u selima i koja kuburi sa lošim vozilima. Ubuduće ova služba neće imati problema sa tim kako stići do pacijenata“, kazao je direktor Doma zdravlja Mladen Đelić.

Đelić je ocenio da je zgrada Doma zdravlja bila u katastrofalnom stanju, te da je lokalna samouprava prepoznala značaj uređenja tog prostora i uvrstila ga u svoje prioritete i tim projektom konkurisala kod Vlade Srbije i stranih donatora.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Twitter!
Budite uvek u toku dešavanja!