Novi korisnik za “Slobodnu zonu “

Potpisivanjem ugovora u Vranju,  o poslovno – tehničkoj saradnji  sa grčko–srpskom firmom „Envidome Doo“, Privredno društvo “Slobodna zona” dobilo je novog korisnika.

Ugovor je potpisan između direktora „Slobodne zone“ u Vranju,Gorana Živković i Christoua Ioannisa, čije će preduzeće i zvanično postati novi korisnik Slobodne zone od 1. decembra ove godine.

Prema rečima pomoćnika gradonačelnika Zorana Velinovića, preduzeće ima priznate reference i saradnju sa kompanijama u implementaciji inženjerskih projekata obnovljivih izvora eneregije, među kojima su kineski „Talesun Energy“ i kanadski „Canadian Solar“, vodeće u proizvodnji solarnih panela. „U narednom periodu, očekujemo dolazak i Talesun grupe, koja će takođe postati korisnik Slobodne zone, a  u toku su i inicijalni razgovori o izgradnji solarnih parkova u delu Slobodne zone i okolini Vranja“, ističe Velinović.

On je naglasio da rukovodstvo grada intenzivno razgovara sa još nekoliko kompanija koje se zainteresovane za ulaganje u Vranje, pre svega u oblasti građevinarstva, prehrambene i tekstilne industrije. Današnjem sastanku prisustvovao je i član Gradskog veća Čedomir Marković.

(Kraj)