Novo preduzeće “Jumko-namenska” PRAVI UNIFORME ZA VOJSKU I POLICIJU

VRANJE –  Kompanija „Jumko“ iz Vranja će u procesu restruktuiranja osnovati novo preduzeće koje bi se bavilo izradom uniformi za vojsku ali i policiju Srbije, rečeno je tokom posete ministra odbrane Zorana Đorđevića ovoj fabrici koja je ostala zatvorena za javnost.

Ministar odbrane obišao je tokom jučerašnjeg dana nekoliko pogona fabrike “Jumko” i tom prilikom razgovarao sa rukovodstvom poznatog vranjskog tekstilca, stoji na zvaničnom sajtu Ministarstva odbrane Republike Srbije.

jumko-ministar-2

Ministarstvo odbrane ima velikih planova za ovom fabrikom. U narednom periodu očekuje nas restruktuiranje i osnivanje jednog novog preduzeća koje će se zvati „Jumko-namenska“, rekao je Đorđević i dodao da će Ministarstvo odbrane  u narednom periodu napraviti plan restruktuiranja nakon čega će se videti kako i na koji način će „Jumko“ da izrađuje uniforme ne samo za Ministarstvo odbrane već i za Ministarstvo unutrašnjih poslova, te da poboljša svoj izvoz.

Kako se navodi na sajtu ministarstva, vršilac dužnosti generalnog direktora „Jumka“ Branislav Trajković upoznao je ministra sa proizvodnim programom fabrike i stepenom realizacije ugovora koje to privredno društvo ima sa Vojskom Srbije.

jumko-ministar-3

Bilo je reči i o realizaciji budućih zadataka vezanih za razvoj intendantske opreme.

Imaćemo novu kompaniju koja će pozitivno poslovati i davati podsticaj privredi ovde u Vranju” naglasio je Đorđević.

Ministarstvo odbrane je u periodu od 2010. do 2016. sa privrednim društvom „Jumko“ zaključilo više ugovora u vrednosti većoj od 1,2 milijarde dinara za nabavku maskirnih uniformi i prateće opreme

U narednoj godini planirana je nabavka kompleta maskirne vojničke uniforme M-10, letnjih vojničkih maskirnih pantalona M-12 i izrada nultih serija modularnih vojničkih ranaca kao i delova letnje terenske uniforme.

“Jumko” izrađuje i isporučuje specijalnu odeću i za strane policije i armije.

Milan Zdravković

Fotografije preuzete sa zvaničnog sajta Ministarstva odbrane Republike Srbije