Obuća “Pavle’’ zaposlila novih 28 radnika

BELA PALANKA – U Fabrici dečje obuće “Obuća Pavle“ iz Bele Palanke danas je započela tromesečna  obuka za  28 novozaposlenih sa evidencije Filijale NSZ .Ova fabrika zapošljava 150 radnika i jedno je od retkih preduzeća u Beloj Palanci koje uspešno radi i stalno zapošljava nove radnike.

Vlasnik i direktor ’’Obuće Pavle’’ Srdjan Pavlović je pozvao i ostale privrednike u Srbiji da u ovoj teškoj godini zaposle pet, deset ili dvedeset radnika.

Godišnja proizvodnja u ’’Obući Pavle’’ je oko 100.000 pari dečje obuće, od čega se 50 posto izvozi na tržišta Rusije, Holandije, Italije, Bugarske i okruženju.

„ Plan za ovu godinu je da proizvodnju povećamo za 10 posto u odnosu na prošlu godinu kada smo ostvarili  izvoz od milion evra. Upravo zbog plana povećanja proizvodnje i izvoza zapošljavamo nove radnike, rekao je Pavlović.

Na konferenciji za novinare govorili su i direktor Filijale NSZ u Pirotu Jovan Djordjević, načelnik Pirotskog upravnog orkuga Goran Stamenović, predsednik Regionalne Privredne komore u Nišu Aleksandar Mitić i predsednik Skupštine opštine Bela Palanka Dragan Živković.

 

(kraj)