Porast nasilja u porodici u Pčinjskom okrugu

VRANJE – Od početka godine u Policijskoj upravi u Vranju zabeležen je rast prijavljenih slučajeva krivičnih dela nasilja u porodici saznaje juGmedia. Prema statistici  broj  prijava nasilnika skoro je duplo veći u odnosu na isti period prošle godine.

Interventne ekipe na terenu suočavaju se sa raznim problemima ali u devedeset posto slučajeva nasilnici na teritoriji Pčinjskog okruga tuku svoje žene , mada ima i zabeleženih slučajeva kada su žrtve deca i stariji roditelji „Početkom ove godine došlo je do drastičnog povećanja nasilja u porodici samo u januaru zabeleženo je 16 krivičnih dela ovog tipa, dok je prošle godine u istom periodu bilo evidentiran 9 krivičnih dela. Samo prošle godine na području naše  policijske uprave podneta je 101 krivična prijava za nasilje u porodici „ –  kaže Ivan Anđelković , oficir za policijsku saradnjui odnose sa javnošću u policijskoj upravi Vranje.

U Policijskoj upravi su svesni da broj prijavljenih i procesuiranih slučajeva nije pravo merilo slike na terenu i da su takozvane „tamne brojke“ drugačije.

Po njihovim iskustvima u gradskim sredinama je najveći broj prijava dok nasilnici iz ruralnih sredina često ostaju nekažnjeni jer žrtva iz straha od osvete ili osude okoline ne prijavljuje slučaj policiji.

(Kraj)