Nova radna mesta

LESKOVAC – Gradsko veće na današnjoj sednici odlučilo je da  deo proizvodnih hala propalog preduzeća “Leskodrvo”  bez nadoknade da na upotrebu proizvođaču tapaciranog nameštaja „Braća Apostolović“. Ovo preduzeće planira proširenje proizvodnje i otvaranje 60 novih radnih mesta.

Njihov matični proizvodni prostor prošle godine je izgoreo u požaru, a nastala šteta procenjena je na 12 miliona dinara. „Braća Apostolović“ trenutno zapošljavaju 16 radnika, a 40 odsto ovogodišnje proizvodnje namenjeno je poznatim kupcima u inostranstvu.

Gradsko veće je odlučilo da svim preduzećima i preduzetnicima, koji redovno plaćaju lokalnu komunalnu taksu za isticanje firme, odobri popust od 25 odsto.

Odlučeno je i da se plaćanja lokalne ekološke takse, pored državnih institucija, gradske ustanova i javnih preduzeća, oslobode najsiromašnija domaćinstva, korisnici pomoći Centra za socijalni rad.

Iako nema zakonsku obavezu, Gradsko veće je odlučilo da iz budžeta finansira troškove prevoza učenika osnovnih i srednjih škola na opštinska i regionalna takmičenja.

Grad je preuzeo na sebe i obavezu da plati servisiranje električnih potapajućih, muljnih, pumpi kojima raspolaže Centar za vanredne situacije. Za ove potrebe iz budžeta će biti izdvojeno 120 hiljada dinara.

Mesnoj zajednici Bogojevce odobreno je oko 730 hiljada dinara kako bi bio adaptiran prostor namenjen pošti, a Gimnaziji 400 hiljada dinara, kao učešće lokalne samouprave u finansiranju programa stidijskih putovanja za najtalentovanije učenike. U školi „11. oktobar“ biće otvorena stomatološka ambulanta. Adaptaciju prostora, rema odluci Veća, finansiraće Grad sa oko 330 hiljada dinara.

Gradsko veće je usvojilo Odluku o kategorizaciji i rangiranju sportskih klubova i organizacija prema kojoj će 76 klubova dobiti oko devet miliona dinara na godišnjem nivou, dok će 70 klubova dobiti i dodatnu jednokratnu pomoć od oko 5,5 miliona dinara.

(Kraj)