Odbojka: Čiji je vrh tabele?

U osmom kolu Prve B Poštanska štedionica odbojkaške lige Srbije, u nedelju od 19 časova sastaće se ekipe OK Dubočice i OK Metalac Takovo, dve prvoplasirane na tabeli.

Svoje viđenje protivnika i dosadašnjeg toka prvenstva izneli Marjan Nikolić trener i Žarko Veličković sekretar kluba.

„U prvih sedam kola zabeležili smo sedam pobeda i u nedelju dočekujemo ekipu Metalac Takova koja takođe ima svih sedam pobeda ali i bod manje zbog utakmice koju je dobila rezultatom 3:2. Već sada, za utakmicu se može reći da je to  derbi sezone jer će pobednik ove utakmice steći veliku prednost pred naredne duele. U ekipi vlada dobro raspoloženje i spremno dočekujemo rivala koji u svojim redovima ima igrače koji su igrali u Francuskoj super ligi i u Poljskoj i važe za najozbiljnijeg kandidata za plasman u Prvu A l igu“, istakao je trener Nikolić.

Žarko Veličković, sekretar kluba, osvrnuo se na rad kluba uopšteno, naglašavajući da je klub zadovoljan odnosom koji grad Leskovac ima prema ovom klubu i da je ispoštovan svaki dogovor koji je napravljen a da se klub trudi da uz odbojku maksimalno kvalitetno prezentuje i grad Leskovac širom Srbije.

Što se tiče igračkog kadra, Velilčković naglašava: „Ukoliko obezbedimi plasman u viši rang, troškovi će biti veći jer nam za viši nivo takmičenja na pojedinim mestima u timu trebaju pojačanja“. 

Na kraju svog izlaganja i Veličković i Nikolić pozvali su sve ljubitelje sportan, ne samo odbojke, da u nedelju od 19 časova budu u velikoj hali SRC Dubočica i navijanjem pomognu odbojkaškom klubu Dubočica da  zabeleži pobedu i sebi olakša trku za plasman u viši rang takmičenja.