Odbornik štrajkom glađu traži smenu direktora Doma zdravlja

LEBANE – Odbornik Ujedinjenih regiona Srbije (URS) i bivši vozač u Domu zdravlja u Lebanu Dragan Spasić (54) ponovo je stupio u štrajk glađu zahtevajući smenu direktora i predsednika Upravnog odbora te zdravstvene ustanove.

I pre nego što je otupušten s posla, Spasić je iz istih razloga više puta štrajkovao glađu, ali u opštinskim prostorijama.

Najnoviji štrajk započeo je sinoć ispred sedišta opštine gde je smestio krevet na kome je proveo noć.

„Moji zahtevi su isti, a to znači smena direktora Gorana Janjića, koji godinama zloupotrebljava svoj položaj, smena predsednika UO koji legalizuje sve što Janjić uradi, ali i smena načelnika Opšte uprave u Lebanu zbog pomaganja Janjiću“, kazao je za agenciju „juGmedia“.

Spasić je bio dugogodišnji odbornik Srpskog pokreta obnove, a sada je odbornik URS.

Kao vozač je radio 4 godine na određeno vreme. Otpušten je prošle jeseni, a na njegovo mesto primljena su 5 vozača koji rade za mesečne plate od po pet hiljada dinara.

„Otupšten sam zato što sam ukazivao na nelegalne radnje, kao što su javne nabavke male vrednosti gde je izvođač jedan te isti čovek, zato što sam preduzeću godišnje štedeo 200 hiljada dinara, što znači da nisam pumpao račune za gorivo i naravo, zato što sam sve nelegalnosti prijavio nadležnim državnim organima“, isrpičao je Spasić.

On je kazao da ovoga puta neće odustati od štrajka dok se ne smeni direktor Goran Janjić.

Janjić danas  nije bio dostupan, ali je ranije izjavljivao novinarima da je u slučaju Spasića sve urađeno po zakonu, budući da mu je istekao ugovor o radu, a Spasićeve optužbe nije hteo da komentariše, smatrajući ih neosnovanim.

(Kraj)