Otvorena Božićna škola sa 57 besplatnih sportskih programa

Olimpijski šampion, osvajač zlatne medalje u rvanju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneru i svetski šampion Davor Štefanek otvorio je danas 11.  po redu Božićnu školu sporta u prepunoj Hali „Kej“ u Pirotu koju organizuje Sportski centar Pirot pod pokroviteljstvom grada Pirota.

Pirotskim osnovcima i srednjoškolcima tokom  raspusta biće ponudjeno 57 besplatnih sportskih i zavabnih sadržaja.

Zaista sam iznenadjem ovolikim brojem dece na ovoj  školi i mnogo je različitih sportova. Pirot može da bude primer mnogo većim gradovima u Srbiji kako treba da se radi sa decom kad je u pitanju sport. Moja poruka je da budu uporni, vredni i istrajni. Rad i upornost se uvek isplate a ja sam to na  svojoj koži osetio. Deca treba da se bave sportom jer je to zdravo– rekao je promoter Davor Štefanek, koji uskoro odlazi na pripreme u Bugarsku za Evropsko prvenstvo u rvanju.

Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić je tom prilikom rekao da je ovo u minulih 10 godina najbolji  projekat lokalne samouprave.

Najveću zahvalnbost dugujemo direktoru Sportskog centra Nenadu koji je inicijator ove škole. Izgradili smo mnogo sportskih objekata, halu , bazen, klizalište i skijalište, obnovili sportske sale i terene, ali sve su to objekti. Kad vidite da ih deca koriste to je život. Kad vidite njihovu radost i masovne sportske klubove, sigurni ste da ste uradili veliku stvar. Zahvaljujem se promoteru Davoru Štefaneku ali i ranijim promoterima Miloradu Čaviću, Emiru Bekriću, Dušku Pjetloviću. Pre deset godina imali smo 12, a sada oko 60 besplatnih programa. Ima puno sportskih ali i drugih programa. Klubovi su omasovljeni i nastali su mnogi novi klubovi– rekao je Vasić.

Direktor Sportskog centra Pirot Nenad Djordjević je rekao da je izuzezno zadovoljan interesovanjem za Božićnu školu sporta.

–  Jedinstveni smo u Srbiji  po ovoj Školi. Ovakva manifestacija ne bi uspela da nije ovoliko dece. Ponudili smo im oko 60 besplatnih programa i raspust mogu da provedu na kvalitetan i zabavan način. Deca ujutru idu na skijanje, po podne  mogu bespatno da plivaju na zatvorenom bazenu a potom da odu na Klizalište. Uz to  imaju i druge sadržaje.Očekujem oko 4.000 dece- kaže Djordjević.

Sportisti godine

Na svečanosti su proglašeni najbolji sportisti i sportski kolektivi u 2016. godini.Najbolja juniorka za 2016. godinu je Nadja Panić, gimnastičarka Gimnastičkog kluba Soko 2011, najbolji junior je Jovan Delčev iz Atletskog kluba Pirot. Za ekipu godine proglašen je FK Radnički, a za sportistu 2016. godine proglašena je Saška Sokolov, učesnica Paraolimpijskih igara u Rio De Žaneiru.

-Zahvaljujem se lokalnoj samoupravi na ovoj nagradi. Prošla godna je bila veoma uspešna za mene. Na Paraoliompijskim igrama u Riju u bacanju koplja osvojila sam šesto mesto. To je za mene veliki uspeh. Potrudiću se da ove godine budem još bolja. Predstoji Svetsko prvenstvo u Londonu koja se održava u junu- rekla je paraolimpijka Srbije Saška Sokolov, sportista Pirota za 2016. godinu.

z.p.

slike da napakujem

Zoran Panić