Paketi pomoći za najugroženije stanovnike

Na drugi dan Božića obišao predsednik opštine Bela Palanka Goran Miljković je sa svojim najbližim saradnicima i predstavnicima udruženja koje pruža uslugu “Pomoć u kući“, najugroženijim korisnicima u selima ove opštine uručio higijensko-prehrambene pakete kao i ćebad, posteljinu i peškire.

„Ideja za osnivanjem službe Pomoć u kući proizašla je iz realne potrebe jer je Bela Palanka opština sa velikim brojem staračkih domaćinstava, pogotovo u selima. Iz godine u godinu povećava se i broj korisnika ali i broj gerontodomaćica, tako da danas 40 gerontodomaćica radi sa 260 korisnika u gradskom naselju i selima. Velika je pomoć koju oni dobijaju putem ove usluge, ali svi mi možemo da pružimo još više jer to su uglavnom stara lica koja žive sama i nisu u stanju da se brinu o sebi bez podrške drugih, a žele da žive na mestu gde se osećaju najsigurnije, u vlastitom domu. Naša je dužnost da im to omogućimo“, istakao je Goran Miljković.

On je u razgovoru sa korisnicima čuo koliko im pomoć koju dobijaju od gerontoslužbe znači, jer je mnogima to jedina dodirna tačka sa spoljašnim svetom.

Iako stari, obradovali su se poklonima, ali najviše su se obradovali društvu i razgovoru sa nekim ko želi da ih sasluša i pokuša da reši njihove probleme.

Miljković je obišao Dobrinu Đorđević iz Leskovika koja živi sama i u jako skromnim uslovima, zatim Leticu Cvetanović koja živi u selu Vrandol i Ljubinku Đorđević koja živi u selu Mokra.

Miljković je na drugi dan Božića obišao i 87-godišnju Slavku Simić koja živi sama u selu Miranovac.

Svi su oni uputili osmehe i zahvalnost predsedniku opštine na poseti i poklonima i na lepim rečima i razgovoru.

“Ovo je samo početak obilaska korisnika usluge „Pomoć u kući“. U narednom periodu nastavićemo da obilazimo sve one kojima je pomoć najpotrebnija a potrudićemo se da izađemo u susret starijima koji žive u udaljenijim selima tako što će ih gerontodomaćice i doktori češće posećivati“, rekao je Miljković.