Paroški pravi etno selo u svrljiškom kraju

SVRLJIG – Predsednik opštine Svrljig Milija Miletić  obilazio je putnu infrastrukturu prema selima Pirkovac, Labukovo, Popšica, Gojmanovac kao i potencijalne turističke destinacije i tu negde susreo se sa poznatim poljoprivrednim proizvođačem i sa bivšim političarem Milanom Paroškim, koji mu je izložio ideju o izgradnji Etno sela u podnožju svrljiških planina.

Miletić je bio vidno oduševljen idejom ovog bivšeg učesnika “Farme”, pa mu je ponudio i lokaciju za razvoj seoskog turizma.

‚‚ Cilj je da u našoj opštini dovedemo što više ulagača, poput gospodina Paroškog koji za sada ulaže u Novom selu i Radenkovcu u obližnjoj opštini Soko banja, a planira da to učini i na našem reonu. Ponudili smo naše potencijale i mesta za razvijanje ovakvog vida turizma, ali za to moramo imati dobru infrastrukturu”, kazao je predsednik svrljiške opštine posle razgovora sa ovim Vojvođaninom.

Miletić se potom požalio i na prepreke.

Putevi su u lošem stanju pa moramo u najskorijem periodu adaptirati pre svega sve prilazne puteve do potencijalnih turističkih destinacija kao što smo to već uradili u pojedinim selima, objasnio je predsednik, izrazivši očekivanja da će uz pomoć potencijalnih investitora u turizam, rešiti i taj problem.

Paroški je rekao da je ovaj kraj pravi raj na zemlji i da ga treba negovati”, preneo je Miletić utiske poznatog poljoprivrednika, političara i zabavljača.