Vranjancima prete hladni radijatori

VRANJE – Vranjancima prete hladni radijatori i stanovi jer rezerve mazuta, koje kao energent koristi  toplana Javnog preduzeća “Novi dom”, skoro i da ne postoje, izjavio je danas direktor tog preduzeća Goran Petrović.

Petrović je kazao novinarima da je to gradsko preduzeća zapalo u poteškoće zato što potrošačii, i fizička i pravna lica, ne izmiruju svoja dugovanja redovno, koja iznose oko 115 miliona dinara.

Tim novcem bi smo podmirili skoro tri četvrtine naših potreba jer nam za celu sezonu treba mazut u ukupnoj vrednosti od 140 miliona dinara. Umesto zaliha, sada nabavljamo po jednu cisternu i strepimo da li ćemo uspeti da prikupimo novac za narednu”, kazao je Petrović.

Direktor “Novog doma” je istakao da rešenje vidi u odluci Vlade Srbije, odnosno, u odobrenju da se otvore vrata republičkih robnih rezrevi za korisnike mazuta.

Rešenje se očekuje ove nedelje preko Udruženja toplana jer, prema mojim informacijama, mnogi gradovi su u škripcu koji koriste mazut kao toplotni energent”, istakao je direktor Petrović.