Pola Pirotskog okruga u klupe a pola kod kuće

PIROT. – U školama pirotske i dimitrovgradske opštine od ponedeljka neće doći do prekida nastave , dok će u opštinama Bela Palanka i Babušnica ispoštovati preporuku ministra prosvete pa će nastavu odložiti dok se vremenski uslovi ne stabilizuju.

Predsednik opštine Pirot Vladan Vasić je rekao da su na današnjem sastanku sa direktorima osnovnih i srednjih škola, predstavnicima gradske ‘’Toplane’’ i Fonda za gradjevinsko zemljište i puteve doneli odluku da nema razloga za prekid nastave u pirotskim školama od ponedeljka.
Predsednik opštine Dimitrovgrad Vladica Dimitrov kaže da takođe u ovoj opštini od ponedeljka tneće  biti prekida nastave u školama i vrtićima.

Zamenik predsednika opštine Bela Palanka Goran Miljković kaže da je Opštinsko veće na preporuku Ministarstva prosvete i Opštinskg štaba za vanredne situacije donelo odluku da se od ponedeljka zbog vremenskih uslova obustavi nastava u školama i vrtićima u gradu.

“ Opštinski štab za vanredne situacije krajem prošle nedelje odlučio da se vanredno stanje uvede u delu naše opštine na pravcu regionalnog puta ka Svrljigu.Na tom potezu je ugroženo osam sela u kojima su smetovi snega od 1,5 do dva metra, kazao je Miljković.

Istu odluku prema rečima predsednik opštine Babušnica Zlatka Aleksića donelo je I njihovo Opštinsko veće .

 

(kraj)