Ugroženo 20 sela u opštini Svrljig

SVRLJIG –          Zbog  elementarne nepogode i veoma ozbiljnog stanja danas je odlučeno da se uvede aktivno dežurstvo u opštinskoj upravi. Dežurstvo za zadatak ima da nadležne-mobilne ekipe koje su na terenu obaveštava o novonastalim situacijama i problemima na putu. Iz Štaba apeluju da građanima kojima je potrebna pomoć odmah jave na telefon 018/821-018.

Po rečima direktora JKSP Svrljig Igora Davidovića – šefa operativnog tima, sneg koji je napadao u toku noći stvorio je nove probleme.

“ Putevi su neprohodni do čak dvadeset sela, a mi činimo izuzetne napore da sve očistimo i puteve osposobimo za saobraćaj, kazao je Davidović i dodao da su od danas alarmirane i vojne snage koje svojim specijalizovanim vozilima probijaju smetove i do najugroženijih žitelja.

Milija MIletić, predsednik Štaba je  iskoristio je priliku i pozvao sve građane i meštane svrljiških sela da se aktivno uključe u čišćenju snega gde je to najneophodnije. Takođe naloženo je i mesnim zajednicama da formiraju svoje štabove i dežurne ljude i na taj način priskoče u pomoć ljudima koji su dano-noćno na terenu.

Zbog posledica elementarne nepogode a po preporuci Ministarstva prosvete, nastava u srednjoj i osnovnoj školi kao i u vrtiću obustavljena je do 10. Februara, rečeneo je na današnjem zasedanju.

 

(kraj)