Porodiljama isplaćena jednokratna pomoć

VRANJE – Roditeljima novorođenih beba u prethodna dva meseca uplaćeno je 1.260.000 dinara iz gradske kase, saopšteno je danas.

U skladu sa Odlukom Gradskog veća za svaku od 105 beba , rođenoj tokom maja i juna, uplaćeno je po 12.000 dinara.

“Radi se o isplati jednokratne pomoći za novorođenčad. Zatekli smo zaostale neisplaćene jednokratne pomoći za mesec maj, tako da smo to isplatili, kao i za jun mesec, a u narednom periodu nastojaćemo da to kontinuirano radimo” rekao je gradski većnik za budžet i finansije  Ivan Stanković.

On dodaje da će u narednom periodu biti uloženi napori, da u skladu sa finansijkim mogućnostima , sve ono što mora da se isplati bude isplaćeno kako bi grad normalno funkcionisao

“Gledaćemo da u toku ove nedelje isplatimo sve medije koji su dobili novac na konkursu, da isplatimo projekte za kulturu, da omogućimo i sportskim klubovima da funkcionišu pa ćemo u narednom periodu raspisati  konkurs za sport kako bi svaki segment života u gradu bio pokriven”, najavljuje Stanković.

Prema njegovim rečima, od izuzetne je važnosti da sve oblasti života budu pokrivene , makar na minimalnom nivou, kako bi se održale u životu.

Govoreći o finansiranju Javnih preduzeća, Stanković kaže da je gradsko rukovodstvo zauzelo stav da njihovi rukovodioci prvo oslone na sebe, pa tek onda na grad.

Gradonačelnik Vranja, dr Slobodan Milenkovi kazao je da se pristupilo sa isplatom jednokratne novčane pomoći iz 2015. godine, za  380 lica koja više od godinu dana čekaju isplatu. Tu je, po njegovim rečima,  napravljen pomak, tako da se postepeno smanjuju finansijske obaveze prema najugroženijoj kategoriji stanovništva.

Milan Zdravković