Posebno tužilaštvo u Nišu protiv korupcije u Vranju

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu biće ubuduće nadležno za sva koruptivna krivična dela počinjena na teritoriji grada Vranja, piše u saopštenju koje je potpisala viši tužilac u Vranju Danijela Trajković.

“Više javno tužilaštvo u Vranju, sa svojim područnim javnim tužilaštvima u Vranju i Vladičinom Hanu više neće postupati po predmetima za krivična dela protiv službene dužnosti, davanje i primanje mita, protiv privrede i drugo”, navodi se u saopštenju.

Pravna i fizička lica, navodi se dalje, moći će krivične prijave za takva dela da podnose Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, na adresu Ulica Vožda Karađorđa 23.

Ova odluka, zaključuje se u saopštenju, doneta je na osnovu odredbi Zakona o organizaciji i nadležnosti državnih organa u suzbijanju organizovanog kriminala, terorizma i korupcije kada su od 1. marta 2018. godine započela sa radom Posebna odeljenja za suzbijanje korupcije pri Višim javnim tužilaštvima u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kraljevu.