POTVRĐENO – FELIKS JE SRBIN!

AUSTRIJSKI padobranac i ekstremni sportista Feliks Baumgartner (43), koji je u nedelju izveo najbrži i najviši slobodni pad sa 36 kilometara iz stratosfere  iznad Novog Meksika, JE SRBIN.

Srpske obaveštajne i kontraobaveštajne službe, nisu spavale i iz stratosfere skakale, već su razlučile identitet ovog čoveka i utvrdjeno je njegovo pravo ime. Poverenik od informacija Srbskih Vučić Aleksandar je potvrdio ovu informaciju. Feliks je Boban.

Pravo ime Feliksa Baumgartnera je Boban Ultra, u narodu poznatom kao Ultra Boban.

Rođen je 20. аprilа 1969. u  selu Batulovce, u narodu poznato kao Batulovo. Nаkon zаvšenog osnovnog školovаnjа, Boban je zаvršio zаnаt i postаo аuto-mehаničаr. Zаpočeo je da skače pаdobrаnom i bez padobrana sа 3 godine. Skakao je iz aviona, sa drveta, sa ambara, skako je na zemlju, u reku Vlasinu, u reku Moravu…

Feliks iz Batulovca

Kao tinejdzer Boban je shvatio da ima super moći. Super moći su se javljale usled konzumiranja pite „banice“ koju pravi njegova baba Roska Ultra. Baba pitu pravi isključivo od „sukane“ kore, a ne kupovne kore i ne štedi na sir i zelje!

Svoje super moći Boban je počeo da koristi za dobrobit čovečanstva i borbe protiv svetske nepravde.

Super moći, našeg Bobana su se ogledale da je usled konzumiranje navedene pite, dobijao drevno super znanje borilačke veštine karate i snagu da diže džakove od 50 kg 24 sata neprestano.

Počeo je po raznim kafanama i kafićima, da bije kriminalce bez povoda i sa povodom, za dobrobit čovečanstva i zamerio se lokalnim kriminalcima.

Zatim je prebio Konana i Ramba, čime je izvršio medjunarodni incident i zamerio se Sjedinjenim Američkim Državama.

Bavio se trgovinom

Na kraju je pretukao i Fleša Gordona sa kojim je kasnije sklopio prijateljstvo i okumio se.

Kako se je bavio trgovinom, Boban je navukao na sebe bes Tržišne inspekcije i to: prodajom cigareta bez akcizne markice i pilećih bataka bez pečata veterinara.

Ono što je prelilo čašu je kad je pretukao Godzilu. Društvo za zaštitu životinja je podnelu krivičnu prijavu protiv Bobana i Okružni tužilac, tadašnjeg suda u Leskovcu  je pokrenuo postupak.

Boban je morao da emigrira i na pameti mu je bilo da se upiše u Francusku Legiju stranaca, ali je sa 18 godinа potpisаo je petogodišnji ugovor sа аustrijskom vojskom u kojoj je obučen zа vozаčа tenkа, а nešto kаsnije i zа instruktorа i pаdobrаnаcа.

„Boban je jedan dobročinitelj, nikada mu neću zaboraviti izguravanje kola iz blato“, hvali svog prijatelja Mića iz Stuble i nastavlja: „Uvek mu ime na slavu pomenem, zbog dušmana je morao da emigrira. Uhvatio se sa onog Fleša Gordana, ripav iz Mesec čujem. Mene zanima jel tamo na Mesec jeftiniji dizel i pošto je hektar zemlje“ završava Mića.

Izjavau je dao i Godzila: „Posle svega, merak mi je što me je išamarao pravi megdanlija i junak. Batine su bila prava vaspitna mera za mene. Zaposlio sam se u Elektroprivredi Srbije i sad bljujem vatru samo u Termoelektranu. Smiro sam se, oženio, decu dobio i sprat napravio. Primamo i dečiji dodatak za male Godzilice, uzeo sam Punta na onu akciju staro za novo, ma sve super. Hvala ti brate Bobane što si me izveo na pravi put“.

Radio i u EPS
 Pošto je imаo česte probleme u vojsci, jer nije hteo dа poštuje i prаti “glupe komаnde“ kako je rekao, proglаšen je nesposobnim zа rаd u vojsci i rаzrešen svih dužnosti u vojnim oružаnim snаgаmа Austrije.

Sa akrobacijama i vratolomijama počeo je 1988. godine skačući iz aviona, a nakon što je isprobao sve u vezi sa ovom disciplinom, zasitio se.

Dve godine kasnije, započinje da se bavi “bejs džampingom” disciplinom u kojoj se skače sa fiksnog objekta nakon čega se otvara padobran koji ublažava pad. Nakon što je ostvario svetski rekord u ovoj disciplini, bio je nominovan za Svetsku sportsku nagradu.

Radio i u EPS

Boban godinama učestvuje u humanitarnim akcijama, pa je tako bio portparol neprofitne organizacije “Krila za istraživanje koštane srži”. Neustrašivi Boban poznat je i po tome što je prvi čovek koji je preleteo Engleski kanal samo sa karbonskim krilima.

Za svoj skok iz stratosfere Boban se pripremao punih pet godina sa celim timom stručnjaka. Pre samog skoka, Boban je imao više probnih. Najmanja visina sa koje je prvi put skočio bila je sa 22 kilometra a poslednju probu pred skok izveo je sa 29 kilometara. Boban se u kapsuli popeo na visinu od neverovatnih 39 kilometara iznad Zemlje i hrabro skočio. Dočekao se na noge.

Balon napunjen helijumom krenuo je iz Rozvela u američkoj saveznoj državi Novi Meksiko u 17,31, a u 19,43 u kontrolnom centru odlučeno je da Boban  može da skoči. Već posle 32 sekunde on je probio zvučni zid, a najveća brzina kojom je padao iznosila je 1.173 kilometra na sat.

Borac za nezavisnu Srbiju

Pre skoka Boban je izjavio na sanskritu: “Kosovo je Srbija”!

Dok je padao izgovarao je takođe na sankskritu: “Kosovo je srce Srbije“.

Par sekundi posle probijanja zvučnog zida Boban  je javio kontrolnom centru da je sve u redu. Četiri minuta i 19 sekundi po iskakanju iz kapsule, Boban  je otvorio prvi od četiri padobrana, što je značilo da je svaka opasnost prošla i da je misija uspešno okončana. Zatim se je dočekao na noge, pao na kolena i podigao TRI PRSTA! i izgovorio nerazgovetno na sanskritu: „Kosovo je sastavni deo Srbije. Integritet i Suverenitet su prioritet“.

Baba mu se zavala Roska

Podizanjem tri prsta Srpski narod je zaboravio sve boli i nedaće, koje su mu se dešavale i još uvek dešavaju. Naciji Srbije su puna srca jer svi smo mi Boban, Ultra Boban!

U 20,16 časova Boban  je mirno doskočio na zemlju i ušao u istoriju.

Na isti datum, pre 65 godina – 14. oktobara 1947. – pilot Čak Jeger probio je avionom zvučni zid.

Skokom sa visine od 39.068 metara, Ultra Boban ostavio je bez daha gledaoce širom sveta i učinio da se zapitaju koji će biti sledeći projekat neustrašivog ekstremnog sportiste

Izjavu je dala i baba Roska, Bobanova rođena baba: „Bobane, sunce ti tvoje. Račun za struju otišao u 30,000.00 dinara, a ti piješ Red Bull i ripaš od 39,000.00 metra. Dolazi doma sa pare, spremila sam pitu“.

Viši tužilac suda u Leskovcu je izjavio da su protivu Bobana slučajevi zastareli i da može da se vrati u zemlju Srbiju, odnosno da neće biti krivično gonjen.

Svi sudski slučajevi protiv Feniksa zastareli u Leskovcu

Mesna zajednica Batulovce je pokrenula akciju „Okamenimo Bobana“ izradu skulputure Ultra Bobana u nadprosečnoj veličini. Cilj je da Boban spomenik pokrene seoski turizam i renesansu Batulovca. U navodima MZ Batulovce da se mogu javiti svi umetnici-vajari sa svojim predlozima skulpture Bobana, a posebna poruka da onaj koji je napravio Tomu Zdravkovića u Leskovcu ne troši pare za poštansku markicu.

Uutor: Portal JUGEKSPRES PRES

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

12 komentara

vaš komentar