Pravda i razvoj: Cvetanović da podnese ostavku i posveti se ličnim interesima

LESKOVAC – Ako ne povratite regionalne uprave republičkih institucija iz Vranja u Leskovac, časno je da podnesete ostavku i posvetite se samo realizaaciji ličnih intersa i potreba.

Ovo gradonačelniku Leskovcu poručuje Udruženje Pravda i razvoj iz Leskovca, čiji predstavnici mesecima ukazuju na seobe državnih instutucija u Vranje.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Pokret pravda i razvoj traži od gradonačelnika Leskovca i člana predsedništva SNS Gorana Cvetnovića da spreči odlazak regionalnog centra Pošte Srbije u Vranje, kao i da iz tog grada vrati sedište Vojnog odseka i BIA u Leskovac.

Na najgrublji način ispostavilo se da preseljenje regionalnih centrala repubičkih institucija iz Leskovac u Vranje nisu nerealne želje Vranjanaca, već proces koji dobija na intenzitetu pre svega kao rezultat nestručnosti, neposvećenosti poslu i intresima Leskovca ali i ličnog sebičluka i nedostatka autoriteta.

Pokret pravda i razvoj traži od gradonačelnika Leskovca Cvetanovića da iskoristi autoritet po osnovu članstva u predsedništvu stranke, ako ga posle svih afera uopšte ima, i zatraži da se prestane sa ugnjetavanjem Leskovca na račun duplo manjeg i brojnijeg grada Vranja.

U suprotnom, ako do septembra meseca ove godine ne povratite regionalne uprave republičkih institucija iz Vranje u Leskovac, časno je da podnesete ostavku i posvetite samo realizaaciji ličnih intersa i potreba, što ste uspešno činili u prethodne tri godine mandata.

(Kraj)

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

20 komentara

 • Kakav on autoritet ima i kod koga, on je samo poslušnik u izvršenju nestajanja Leskovca, zar vam to nije jasno-prvo autoput, pa najvažnije javne ustanove, pa narod…..sve po planu.

 • Svaka čast, svaka Vam je na mestu .

 • Poštovani,

  ako pod aferama mislite na tračeve iz jugmedijine kuhinje koja se servira i Blicu, podgrejane novinarima iz Pečenjevačke televizije čiji se ruralni program vidi, ali ne i gleda, po Leskovcu, a što će ovih dana dovesti do njenog gašenja Vi ste u krivu. Dokaz: Sem vas i par % to niko ne misli, na osnovu istraživanja javnog mnjenja.
  Tačno je da je bilo u startu nepogodjenih kadriranja, ali su u hodu to korigovali i mi više te manje osposobljene likove za rukovodjenje gradom ne vidimo na čelu.
  Dalje, ne bih se složio sa Vama da svi tamo u tom pokretu isto mislite, jer se neki, kada samnom razgovaraju, izjašnjavaju suprotno Vašim stavovima, pa Vaše izjašnjavanje ovde takodje mogu smatrati vrlo ličnim i predložiti Vama da se posvetite ličnim ciljevima, mimo svih pokreta i pokretanja.
  O tome šta je za Leskovac bolje, kada su strategija Srbije u pitanju, a pogotivu njen južni deo zemlje, ne bi bili kompetentni ni Vi, ni ja, ali ni gradonačelnik. Jednostavnije rečeno: Ne pitamo se!
  Ako je vojni cilj u pitanju, ja tada zaista ne bih imao ništa protuv iseljenja svega vezano za tu delatnost što dalje od Leskovca. Ako me industrije mimoilaze, nek me minu i vojnici Dosta je meni vojevanja i glavnih garnizona i komande iz Leskovca. Dosta.

  Vaši ciljevi su lični i nisu moji, ni naši, prema tome ostavte se vi ćorava posla, poštovani.

 • Zaista je neshvatljivo o kojim republičkim institucijama se govori. Prvo se govorilo o preseljenju trgovinskog suda pa kada se videlo da je to prazna priča onda se prešlo na neke druge teme za koje će se opet ispostaviti da su u pitanju priče rekla-kazala. Što se tiče službe državne bezbednosti i vojnog odseka, takodje je nejasno otkuda su pojedinci toliko upućeni i smatraju da su kompententni da komentarišu aktivnosti ovih organa a posebno ako oni vrše svoje poslove pored kopnene zone bezbednosti, ili misle da ta zona treba da dodje do Leskovca. U redu je ne slagati se sa političkom strankom koja je na vlasti ali izmišljati i unositi nemir medju ljude koje inače jedino zanima brza i kvalitetna usluga organa vlasti a najmanje unutrašnja organizacija bilo kog organa pa i republičkog je nedopustivo.

 • U ovom gradu vladaju samo licni interesi vladajucih partija. I dalje zaposljavaju svoj kadar i pored zabrane zaposljavanja.

 • Gradonačelnik Leskovca ima veliki autoritet to se pokazalo u predhodnom periodu kada je za Leskovac iz budžeta Republike Srbije izdvojeno više novčanih sredstava nego što je izdvojeno za Niš.Ovo su nepobitne činjenice nažalost bivša vlast je bacila pare na Solarnu elektranu i Termalnu bušotinu pa sada sve to treba vratiti i to sa kamatom.Teško je ispraviti greške bivših vlasti koje se mere desetinama miliona evra krediti su olako potrošeni i bačeni na propale projekte ali ih svi moramo vraćati i to sa kamatom.

  • Pare za elektranu i za bušotinu su bespovratna sredstva. Jel znaš šta znači reč „bespovratno“.?

   • Hm, znači ako ne vraćamo pare, neka propadnu. E neka su propale, samo da se vi ne vratite što ste s tudje pare nedomaćinski radili. Pa neka te pare ne vraćamo. Za nauk. Dosta Žike, Saše, Mike. Da bi dokazao da je dosta Meska i njegovih, treba prvo Marfijev zakon da pništiš- pa da znamo da kako god namažeš parče džemom, neće uvek pasti na menadžera ,kao namazanu stranu.

 • Nine tačno DS je uposlio sve svoje članove.Sada je na snazi zabrana zapošljavanja i to se poštuje.Da bi ste tvrdnju dokazali morate imati argumente a nemate ih jer nije tako kao što vi tvrdite zabrana se poštuje.

  • Ako se poštuje zabrana, kako to da opština ponovo ima 700 zaposlenih, posle 346, koliko ih je bilo kad je Bojta smenjen? A argumenti su sledeći: u finansijama zaposleno 16 ljudi, u imovinsko-pravnoj troje, u Direkciji 20, u Komunalcu (samo pred izbore za MZ) 50, u Vodovodu oko 60, u SRC 27, u muzeju 9, u bolnici 16, u upravi za društvene delatnosti 7 (mikuš, dača, tasa, riba, jel. hoćeš još da ređam), u inspekciji dvoje, u skupštini troje, pa onda čuvena kancelarija za mlade, pa JKP Grdelica. Samo leskovački Komunalac ima tri direktora (onog što beše sa pomijama nešto radio, pa tehničkog Backa, pa Tošku za javne nabavke) a platu ne primaju 10-ak meseci. A njihov direktor svoj privatni lokal izdaje društvenoj firmi u kojoj je direktor, i posle čujemo od Njegove Malenkosi da ne može da smeni dotičnog jer mu je to „drugi otac“. Ne sumnjam da jeste, dosta su slični po manirima.

   • Ne dozvoljavam da lupaš. Evo, neka novinari zvanično, ako ne žele više da ih narod pljuje jer lažu, zatraže napismeno da se dostavi spisak zaposlenih posle tog zakona i neka gradjani vide datum, pročitaju imena zaposlenih po svakom preduzeću, imena direktora, pa nek prepoznaju članove stranaka, ako su zapošljavani.Takodje će gradjani videti koje preduzeće ne želi da dostavi na uvid takve podatke. Ti si furtom navodio, a to ne važi i nije baš tako. Nego samo da ispljuješ, pa time podižeš rejting ovoj vlasti, svojim bahatim napadima. Razložnost je ono što deluje, a ne ovo što ti radiš.

   • Preduzeća neće da na te spiskove stave lica koja su angažovana na tzv „privremeno – povremenim poslovima“ dok je trajala zabrana zapošljavanja (koja je prestala da važi u februaru ove godine) i koja će sada lepo prebaciti u zaposlene na neodredjeno vreme. Pa javna je tajna da opština ima duplo više šofera nego vozila, da su pojedini upošljenici prvo završili višu, pa tek onda srednju školu (primer imate u inspekciji, ali tu ženu niko ne dira jer je funkcioner SNS u Sulejmanovoj mesnoj zajednici), da u TOL-u uvode drugu smenu da bi upošljenici imali gde da sednu, osmospratnica je već potonula 40 cm od težine novozaposlenih (dobro, sad će branje višanja i jagoda, pa će se temelj rasteretiti), da je menadžer rudarstva direktor Arhiva, da se u hali sportova čuvaju domaće životinje (kokoške), da direktor Komunalca osim arefe „Pomije“ rentira svoje privatne prostorije sopstvenoj firmi, da mu iz kuće u firmi samo mačka nije zaposlena, da imate cele dinastije zaposlene u pojedinim firmama (primer dinastije Stojanović-Takić u urbanizmu, ili Skobalj-Mladenović u opštini, ili Gavrilović u opštoj upravi), u određenim javnim preduzećima rade ljudi bez osnovne škole (TOL- šurak sekretara odborničke grupe SPS, ima samo 7 razreda škole), rade lica koja su osuđivana za razna krivična dela (Gojko Veličković). Prema tome pokrijte se ušima, i ne džapajte se ovde jer nikakvog prava na to nemate. Vi ste nešto najgore što je moglo da zadesi ovaj mučeni narod i umesto da ćutite vi se još mangupirate i demonstrirate silu. Pa samo za onu izjavu o of-šor firmi, Njegova Malenkos je trebala da završi u ludari, pa da se prvo proveri da li je on normalan da takve budalaštine izjavljuje, a da mu se pridruže oni koji su mu aplaudirali u skupštini.

   • Samo vi novinari precizirajte pitanje, pa iako je privremeno zaposlenje u pitanju. Takodje, formulišite zvanično upit za te nekvalifikovane i prekvalifikovane, ali i dokvalifikovane.Nemojte više sa tračevima i skandalima, to je upropastilo Leskovac. Bolje dve istine, nego deset nebuloza, makar one bile crne. I stavite i neku lepu vest o vlastodršcima, ispašće da mržnje radi pišete a ne gradjana radi. A mržnja nikad nije protiv drugog, ona radi protiv vas, ubija vas iznutra, izjeda organizam, divno je biti slobodan, oslobodjen mržnje, već samo indiferentan za osobe i stvari koje vas ne dotiču. Političari i njihov odnos prema poslu dotiču gradjane, ali kako to dotiču i novinare, kad je više od polovine njih prešlo da radi u kabinet SNS vlasti, a drugi deo se trenutno finansira delom iz redova jednih lokalnih nazovitajkuna, a delom iz redova suprotnog tabora istih. Ustvari se uloge samo promene. Nekada su ovi iz opozicije sedeli po kabinetima. I otud se nema poverenje u medije i novinare. A poljubaca je uvek bilo, ako se nisu ljubile s ovim, onda jesu s nekim iz koalicije, ali se jesu uvek ljubile za bolja radna mesta, pored živih muževa, uvek valja rezervu na vreme naći, pošteno paralelno, domaćinski.

   • Ove brojke koje ste naveli oko novozaposljenih su ogromna laz. Pre donosenja zabrane zaposljavanja, tacno je da je u firmama koje su pobrojane u vasem tesktu, zaposljeno po nekoliko novih radnika u svakoj, i to je to. Nakon zabrane zaposljavanja, bilo je novih radnika ali samo tamo gde je potrebna zamena, medicniske sestre ili nastavnici i sl., u skladu sa zakonom.
    Ne zaboravi da je Bojta nakon otpustanja nepodobnih radnika, zaposlio nove, tako da ona brojka koju si postavio takodje nije tacna.

 • Dosta vise neistina,nista drugo nemate da ponudite osim ovih praznih prica o pravu,a dal znate da su naspram prava i obaveze?Gospodo niko ne podrzava vas program,sklonite se.

 • Ne muče tebe mediji već samo dve novinarke one u kabinetu od kojih jedna mlada ko bulka pa paši sve tamo oči idu a ti mu dođeš ko smetalo na vrata, ko vodovod i kanlazicija, nužno zlo hahahahahhaha 😉

  • Jeste pod temperaturom? O čemu govorite, pa vi opet o seksu i ljubomori, otud – ododvud vas jedino to muči, dok svi ovde o standardu pričaju, vi se i dalje bavite ko s kim. Nemam pojma ko koga muči i čime, ali vas očigledno neka muči i nije prestajala nikad. jer o tome o čemu govorite nema ni zbora po kabinetima. Tamo je na destine profesionalnih, pametnih, mladih i da, prelepih zgodnih žena i zamislite sve su uz SNS. Doduše ima par i na Vašoj strani, ali treba se osvrnuti oko sebe. Ne patite za golubom, gledajte u svoj Pjaf. Vi očigledno niste tip koji bi znao i sa manjim zalogajem šta bi, kamoli sa velikim, tako da ne brigajte tudje brige, ima ko da se stara, dokazano, verujte, nemojte raditi tudj posao nikada.Samo u svojoj kući. Odatle prljav veš, ako ga ima, treba da ostane gde mu je mesto-u kući! A ako vas brine kako se slažu žene u kabinetu-savršeno, takodje provereno. A to može značiti samo jedno, a što slep čovek pomućena razuma nije sposoban percipirati. Ovaj vam savet neću naplatiti.

  • Oprostite, Vi ste sasvim u pravu. Shvatam Vašu potrebu da se vratite nezavršenom poslu, ali ja sam loše društvo za to. Ja svoje poslove obavljam na vreme, dok je vreme, ne kasnije, ne kad je kasno. Uvek investiram u čoveka dok je aktuelan, ne posle, iz ugla sećanja i kajanja ili griže savesti(jer je nemam, zato što ulažem sebe u druge u prezentu, ne futuru i perfektu). Zaista se izvinjavam, imate prava na svoje vidjenje i to je u redu, neću Vam smetati u tome, niti oponirati. Vaše mišljenje je Vaša stvar. Pozdravljam Vas. Nimalo ne zameram Vaš sasvim pogrešan stav.

 • Ne razumem zašto bi podnosio ostavku da bi se posvetio ličnim interesima kada je u interesu njegovih najličnijih interesa da je u ličnoj interesnoj vlasti. Dapače, da je bilo kako drugačije bio bi neinteresan i manje neiteresantan, njegove sposobnosti bi bile na razini maliganisanog šalterskog mad max službenika u Džej Kej Pi Vodovod Korporejšn Peasants & Farmers & Co. Onda bi ponovo sledila, za njegove godine, prenaporna gnjavaža i glavopucina sa ofšor zonama te hiljade i hiljade radnika koji traže svoje, dakako ofšor, zaradjene plate…Rusija, Kanada, Belžik- trois points…A gde su grozovi, pa roštih, p’m’r’ndže, vegere…?
  Ovako si lepo i inkognito zapališ za 1. maj gde oćeš. Do one bijedne Budve na pjenu od mora gde turiš niže le mason kartonsko kapče, prišljamčiš se onako nepozvan i kuj ko ti.
  Još peruška pa da poletiš.
  Iš!

vaš komentar